SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε ντοπαρισμένος

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε ντοπαρισμένος στον πρώτο έλεγχο αντιντόπινγκ ενόψει της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, και ο πατέρας και προπονητής του ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στους Αγώνες. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε ντοπαρισμένος

Μία μόλις ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Ελληνίδας αθλήτριας στο τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα πλήγμα στο δυναμικό της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης υποβλήθηκε σε έλεγχο αντιντόπινγκ προ ολίγων ημερών, και τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος βρέθηκαν σήμερα θετικά.
Όπως ανακοίνωσε ο πατέρας και προπονητής του αθλητή, Κυριάκος Χονδροκούκης, ο γιος του βρέθηκε ντοπαρισμένος με την ουσία στανοζολόλη, γεγονός που τον αφήνει εμβρόντητο, καθώς υποστηρίζει πως ουδέποτε έγινε χρήση κάποιας ύποπτης ουσίας. Συμπλήρωσε πως ο Δημήτρης Χονδροκούκης δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θεωρεί πως θα έπρεπε να κινεί υποψίες το γεγονός πως το α’ δείγμα βρέθηκε θετικό με μια τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία. 

Αναμένονται τα αποτελέσματα του β΄δείγματος από τη WADA, ενώ στην συνέχεια, ο αθλητής και ο προπονητής του θα ζητήσουν εκ νέου έλεγχο από άλλο διαπιστευμένο κέντρο. 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Κυριάκου Χονδροκούκη:

"Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι

Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α' δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία

Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β' δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.

Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.

Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.

Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.

Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.

Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη.

Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής

Με τιμή
Κυριάκος Χονδροκούκης"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v