H ελληνική αποστολή «πετάει» για Ολυμπιακούς

Η web tv του In2life βρέθηκε στην αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και κατέγραψε το εορταστικό κλίμα. Οι ευχές του Πρόεδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, ο αισιόδοξος ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η αποφασισμένη Βασιλική Βουγιούκα και η ικανοποίηση του Πύρρου Δήμα.
H ελληνική αποστολή «πετάει» για Ολυμπιακούς
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δευτέρα μεσημέρι και η αίθουσα αναχωρήσεων του Ελευθέριος Βενιζέλος αρχίζει να γεμίζει Έλληνες αθλητές. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής συγκεντρώνονται σιγά σιγά στον χώρο όπου η Olympic Air διοργάνωσε μια λιτή εκδήλωση για την αναχώρηση του κύριου όγκου των Ελλήνων συμμετεχόντων. Παντού βλέπεις χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Πρώτος την εμφάνιση του στην αίθουσα έκανε ο πρωταθλητής των 110 με εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης για να ακολουθήσουν ο Νίκος Δεληγιάννης και ο Μάνθος Βουλγαράκης της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Για πολλούς από τους αθλητές, αυτή θα είναι η παρθενική τους εμφάνιση σε Ολυμπιάδα. Ορισμένοι από αυτούς όπως η πρωταθλήτρια στη ξιφασκία Βασιλική Βουγιούκα, ο αρσιβαρίστας Δαβίδ Καβελασβίλι και η κολυμβήτρια Νέρι Νιανγκουάρα. Φυσικά, δεν απουσίασαν οι «παλιές καραβάνες», όπως το δίδυμο του beach volley Βασιλική Αρβανίτη – Μαρία Τσιαρτσάνη, ο ασημένιος ολυμπιονίκης και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η κωπηλάτης Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος υπογράμμισε: «Είμαστε στην τελική ευθεία για το Λονδίνο, όπου πάμε με χιλιάδες όνειρα να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο δυνατό. Αν καταφέρουμε να μεταφράσουμε την επιτυχία και σε μετάλλια, τότε ακόμη καλύτερα. Για μας όμως όλοι οι αθλητές που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς είναι ήδη νικητές, με ή χωρίς μετάλλιο. Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν την πρόκριση για το Λονδίνο και θα είμαστε συνεχώς στο πλάι τους».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Olympic Air» κ. Γιώργος Ευστρατιάδης ευχήθηκε στους έλληνες αθλητές πετυχημένη πορεία δίνοντάς τους ραντεβού στην τελετή κατά την επιστροφή τους από το Λονδίνο: «Με έντονη την οικονομική κρίση και πληγωμένο το προφίλ της χώρας μας στο εξωτερικό, είναι μοναδική ευκαιρία να φέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Θα είμαστε εδώ κατά την επιστροφή σας για να σας συγχαρούμε για τυχόν μετάλλια που θα φέρετε, αλλά κυρίως για το ευ αγωνίζεσθαι που είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής στο εξωτερικό. Καλό σας ταξίδι!»

Την πιο συγκινητική ευχή πάντως, οι Έλληνες αθλητές άκουσαν από τον μικρό Μανούσο από τη Κρήτη, ο οποίος φώναξε στο μικρόφωνο «Καλή επιτυχία!» σκορπίζοντας το γέλιο σε όλη την αίθουσα.

Δείτε αποσπάσματα από της δηλώσεις του κ. Καπράλου, του κ. Ευστρατιάδη, αλλά και αποκλειστικές δηλώσεις του ασημένιου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, της πρωταθλήτριας ξιφασκίας Βασιλικής Βουγιούκα και του «λιονταριού της Χειμάρας» και χρυσού ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα στη web Tv του In2life:



Περισσότερες φωτογραφίες από τους αθλητές στη Photo Gallery του άρθρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v