Στο στόχαστρο του Spiegel τα "βύσματα" του Ελληνικού Στρατού

Μια «μαύρη τρύπα» στην οικονομία είναι ο Ελληνικός Στρατός και τα «βύσματά» του, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel που βάζει τώρα στο στόχαστρο την ατολμία των Ελλήνων πολιτικών να περικόψουν τις περιττές στρατιωτικές δαπάνες.
Στο στόχαστρο του Spiegel τα βύσματα του Ελληνικού Στρατού
Τις προνομιακές μεταθέσεις και τους διορισμούς στον Ελληνικό Στρατό για να εξυπηρετηθούν οι "ημέτεροι" βάζει στο στόχαστρο το Spiegel, ώστε να καταδείξει την μαύρη τρύπα που δημιουργεί στην ελληνική οικονομία η ατολμία των Ελλήνων πολιτικών να αγγίξουν το πρόβλημα και να περικόψουν δαπάνες, φοβούμενοι –τι άλλο;– το πολιτικό κόστος.

Την ώρα που γίνονται αιματηρές περικοπές σε αμέτρητους άλλους τομείς, οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται μιαν ανάσα από την έξοδό της από το ευρώ, αναφέρει συγκεκριμένα.

«Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο της από την Ευρωζώνη, η τρόικα εξετάζει τα μέτρα λιτότητας της χώρας. Στον ελληνικό στρατό υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για περικοπές αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να αγγίξουν το πραγματικό πρόβλημα: υπάρχουν πάρα πολλοί στρατιωτικοί σε πάρα πολλά στρατόπεδα» ξεκινά το δημοσίευμα, το οποίο στη συνέχεια κάνει λόγο για "μαύρη τρύπα" που διοχετεύεται στις ένοπλες δυνάμεις.

«Αν τα εκατοντάδες τζιπ και στρατιωτικά οχήματα του στρατού χρειαστούν συντήρηση, πρέπει να μεταφερθούν 570 χιλιόμετρα μακριά, στα Ιωάννινα, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη βάση επισκευής της χώρας» αναφέρει το Spiegel, προσθέτοντας ότι ο στρατός πληρώνει στους συνοδούς των οχημάτων αποζημιώσεις «εκτός έδρας», και παράλληλα καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες καυσίμων.

«Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Πιθανότατα επειδή οι τοπικοί πολιτικοί ήθελαν να έχουν μια βάση στα Γιάννενα, ώστε να τοποθετούνται εκεί στρατιωτικοί με βύσμα», φέρεται να λέει στο Spiegel πρώην ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Ολόκληρο το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel βρίσκεται εδώ.

Η.Κ.
Πηγή: News247.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v