Το διασημότερο αξιοθέατο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς!

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Βελγίου, το άγαλμα του μικρού αγοριού που… κατουράει, ντύθηκε στα ελληνικά το σαββατοκύριακο, καθώς η στολή του τσολιά έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.
Το διασημότερο αξιοθέατο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς!
Η οικονομία του Βελγίου δέχθηκε πρόσφατα τα πυρά των διεθνών οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι την υποβάθμισαν. Σιγά-σιγά και άλλες χώρες της ευρωζώνης νιώθουν στο πετσί τους όσα υπέστη η Ελλάδα, και μάλλον έχουν αρχίσει να μας… νιώθουν. Δεν εξηγείται αλλιώς, παρά ως σατανική σύμπτωση, η πρωτοβουλία των αρχών των Βρυξελλών να ντύσουν το κεντρικότερο αξιοθέατο της πόλης με την ελληνική στολή του… τσολιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης των Βρυξελλών, το παραδοσιακό σύμβολο της πόλης, το «Manneken Pis» (δηλαδή το «αγοράκι που κατουράει») γιορτάζει την έναρξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων –τα Winter Wonders όπως αποκαλούνται- φορώντας την στολή των Ευζώνων, των φρουρών του Έλληνα Προέδρου, της Ελληνικής Βουλής και άλλων σημαντικών κτιρίων της Ελλάδας.

Το «Αγοράκι που κατουράει» θεωρείται σύμβολο αντίστασης για τους Βέλγους, αφού σύμφωνα με τον θρύλο, πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που… ούρησε εναντίον ξένων εισβολέων που απειλούσαν την πόλη. Γι’ αυτό, άλλωστε, η είδηση ξεκίνησε να διαδίδεται σήμερα στα ελληνικά Μέσα με την διαπίστωση πως οι Βέλγοι συμπαραστέκονται με αυτό τον τρόπο στους Έλληνες και την κρίση χρέους που πλέον χτυπά και το δικό τους κράτος. Ίσως να είναι κι έτσι.

Πάντως, οι «μεταμφιέσεις» του Manneken Pis δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς ανά περίσταση οι Βέλγοι το ντύνουν και με διαφορετική στολή, με αποτέλεσμα το αγοράκι να μετρά γκαρνταρόμπα χιλιάδων αμφιέσεων από την στιγμή που ξεκίνησε να κοσμεί το κέντρο των Βρυξελλών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v