Αντίο Λένιν! Έρχεται ο Στιβ Τζομπς

Τον τελευταίο μήνα το όνομά του έχει βάλει «φωτιά» στο διαδίκτυο. Ο θάνατος του απασχόλησε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Αυτά δεν είναι όμως αρκετά για τον Στιβ Τζομπς, ο οποίος θέλει να γίνει - έστω και μετά θάνατον-  Λένιν στη θέση του… λυκείου Λένιν.
Αντίο Λένιν! Έρχεται ο Στιβ Τζομπς
Η αγιοποίηση του Στιβ Τζομπς συνεχίζεται. Οι μαθητές στην Φιλιππούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, φαίνεται ότι σύντομα θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σχολείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Apple.

Το τεχνικό λύκειο φέρει, σήμερα, το όνομα του Βλαντιμίρ Λένιν. Το σχολείο, που μετράει 50 χρόνια και παρέχει τεχνική εκπαίδευση στον τομέα των ηλεκτρονικών, αναμένεται να αντικαταστήσει το όνομα του Λένιν με αυτό του Στιβ Τζομπς σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις, για έναν 17χρονο μαθητή η επιλογή ανάμεσα στο όνομα του ανθρώπου που ηγήθηκε της Σοβιετικής Ένωσης και εκείνου που έφτιαξε το iPhone και το iPad δεν φαίνεται πολύ δύσκολη.

Οι συζητήσεις στο σχολείο για την νέα ονομασία του συνεχίζονται. Το όνομα του Λένιν έχει φύγει από το τραπέζι και μένει να αποφασιστεί αν τη θέση του θα πάρει ο Τζομπς ή ένας Βούλγαρος επιστήμονας.

Όπως και να έχει, οι εποχές αλλάζουν και καλώς ή κακώς η τεχνολογία θα απαθανατίζεται σε όλο τον κόσμο. Ας συνηθίσουμε στην ιδέα ότι σε λίγα χρόνια ίσως βαδίζουμε στην πλατεία του Ζούκεμπεργκ, το λόφο του Σεργκέι Μπριν και την οδό Τζεφ Μπέζος!

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v