Ο Berlusconi και οι παράπλευρες απώλειες της κρίσης

Στα δεινά της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη έρχεται να προστεθεί και η αναβολή της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ του Silvio Berlusconi, με ερωτικές μπαλάντες αφιερωμένες στο γυναικείο κοινό του. Απολαύστε την φωνητική δεινότητα του Ιταλού πρωθυπουργού.
Ο Berlusconi και οι παράπλευρες απώλειες της κρίσης
Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει μόνο τις αγορές και τις επιχειρήσεις αλλά και την μουσική παραγωγή, η οποία έχασε ένα δίσκο που επρόκειτο να συζητηθεί όσο λίγα αντίτυπά του αν κυκλοφορούσε και πωλούνταν, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος για το άλμπουμ True Love, με τον Silvio Berlusconi στα φωνητικά και τον επί σειρά ετών συνεργάτη του Mariano Apicella στην κιθάρα, μία συλλογή με ερωτικές μπαλάντες, αφιερωμένες -πού αλλού;- στο γυναικείο φύλο.

Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναγκάστηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, να καθυστερήσει την κυκλοφορία του δίσκου του εξαιτίας των οικονομικών χρεών που αντιμετωπίζει η χώρα, της κατακερματισμένης κυβέρνησής του αλλά και των τριών ποινικών διώξεων που τον βαραίνουν τον τελευταίο καιρό.

Για την δημιουργία του άλμπουμ ο αμφιλεγόμενος πολιτικός φαίνεται πως εμπνεύστηκε για την, ευρέως γνωστή, αγάπη του προς το αντίθετο φύλο. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρούν και οι στίχοι των τραγουδιών, όπως το Music, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν στην ιταλική εφημερίδα La Stampa:

«Ακούστε αυτά τα τραγούδια, είναι για εσάς
Ακούστε τα όταν διψάτε για χάδια,
Τραγουδήστε τα όταν πεινάτε για τρυφερότητα»

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Berlusconi ήρθε σε επαφή με την μουσική και το τραγούδι. Στο παρελθόν τραγουδούσε σε κρουαζιερόπλοια, ενώ σε συνεργασία με τον Apicella έχει ήδη κυκλοφορήσει τρεις δίσκους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στους δρόμους της Νάπολης, όταν ο Apicella δούλευε ως επιστάτης σε χώρο στάθμευσης, και ο πρωθυπουργός τον κάλεσε στην βίλλα του, στη Σαρδηνία, για να γράψει ερωτικά τραγούδια. Οι δυο τους έχουν αρκετές φορές τραγουδήσει για καλεσμένους του Berlusconi, όπως ο Tony Blair, ο Vladimir Putin και ο George W. Bush.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω video με τους Berlusconi και Apicella, από τον περασμένο Ιούνιο:


Ο Angelo Valsiglio, μουσικός που βοήθησε στην ενορχήστρωση του άλμπουμ, αποκάλυψε μάλιστα σε ιταλικό περιοδικό πως επρόκειτο για «μία πραγματικά εκλεπτυσμένη παραγωγή με βραζιλιάνικες νότες». Πρόσθεσε δε, ότι συνδυάζει την διάλεκτο της Νάπολης με την παραδοσιακή ιταλική γλώσσα. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα από τα κομμάτια είναι επηρεασμένο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική –πιθανώς πρόκειται για ιδιαίτερη αφιέρωση από τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας χάριν ηθικής συμπαράστασης για όλα αυτά που υποφέρουμε τον τελευταίο καιρό.

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v