«11ElevenProject»: Η ανθρωπότητα σε μία μέρα

Σήμερα τα ημερολόγια δείχνουν 11/11/11 και η ημερομηνία που εμφανίζεται μία φορά κάθε αιώνα γίνεται αφορμή για ένα δίωρο ντοκιμαντέρ για την ζωή στον πλανήτη Γη, στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς, μέσα από το 11ElevenProject. Δείτε πώς.
«11ElevenProject»: Η ανθρωπότητα σε μία μέρα
Ο φετινός Νοέμβριος δίνει ιδιαίτερη χαρά στους αριθμολόγους, καθώς η ενδέκατη ημέρα του σηματοδοτεί μια ημερομηνία που συναντάται μία φορά κάθε αιώνα: 11/11/11. Με αφορμή αυτή τη σημαδιακή ημέρα, έχει οργανωθεί ένα project καταγραφής της ζωής στην Γη, στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας από εμάς.

Πρόκειται για το 11ElevenProject, και μας καλεί όλους να ανεβάσουμε video, φωτογραφίες, μουσική και άρθρα στο διαδίκτυο (είτε μέσω blog posts είτε μέσω Twitter) και να τα καταχωρίσουμε στο εγχείρημα, ώστε να συγκεντρωθεί υλικό για να προκύψει ένα δίωρο ντοκιμαντέρ με στιγμές από τον πλανήτη Γη, αποκλειστικά από την συγκεκριμένη ημέρα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο εγχείρημα – δείτε εδώ την ταινία “Life in a day” που προσπάθησε κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, αυτή την φορά, η προσπάθεια «ντύνεται» στα αισιόδοξά της, επιδιώκοντας μέσα από έντεκα θεματικές να εμπνεύσει όσους θέλουν να συμμετάσχουν και να στείλουν το μήνυμά τους εν μέσω αυτής της άσχημης περιόδου.

Ευχές, νέα αρχή, πίστη, αγάπη, πόνος είναι μερικοί από τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το υλικό, ενώ στόχος είναι να κλειστεί μέσα σε ένα project η ανθρώπινη ζωή, όσο διαφορετική ή όσο ίδια είναι σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Δείτε πώς μπορείτε να εγγραφείτε στο εγχείρημα και να συμμετάσχετε μέσα από 11 απλά βήματα στην ιστοσελίδα του project.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v