2010: Μια χρονιά σε… σουρεάλ videos

Γκάφες, ψέματα, σκάνδαλα και ιδιαίτερα στιγμιότυπα έβαλαν το αλάτι και το πιπέρι στο κατά τα άλλα στεγνό 2010. Ένας χρόνος κρίσης μας αποχαιρετά και το διασκεδάζουμε: Θυμόμαστε γεγονότα για γέλια και για κλάματα και… κλαίμε από τα γέλια.
2010: Μια χρονιά σε… σουρεάλ videos
Το 2010 ήταν μια χρονιά με περισσότερα δυσάρεστα παρά ευχάριστα γεγονότα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επιβάλλεται να το αποχαιρετίσουμε διακωμωδώντας το. Ναι, η έλευση της Τρόικας στην χώρα μας και η παρολίγον χρεωκοπία μας είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά προτιμούμε μέρες που είναι να το… φιλοσοφούμε με τον «τρόπο της Πετρούλας». Ναι, είχαμε δημοτικές εκλογές, που υποτίθεται πως είναι σοβαρό γεγονός, αλλά επιλέγουμε να μας μείνει η γεύση από τις αστείες YouTube καμπάνιες των υποψηφίων.

Με άλλα λόγια, το αλατοπίπερο της χρονιάς που φεύγει καλύπτει τις στενάχωρες στιγμές, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε 10 videos του ’10, που έκαναν για λίγο έστω, το χειλάκι μας να σκάσει.

Ήρθε η Τρόικα!


Σοβαρές καταστάσεις απαιτούν σοβαρό ρεπορτάζ, σωστά; Λάθος. Η Πετρούλα Κωστίδου παίρνει προαγωγή και από sexy weather girl γίνεται ρεπόρτερ, αντιμετωπίζοντας τα θέματά της με νάζι και χιούμορ και βγάζοντας νοκ άουτ τους σοβαροφανείς δημοσιογράφους, που κάνουν αναμενόμενες ερωτήσεις με «ξύλινες» απαντήσεις. Κυνηγώντας την Τρόικα, φωνάζοντας «Mr. Blue Eyes, are you gonna be gentle with Greece?» και χορεύοντας με τα συνθήματα των διαδηλωτών, η Πετρούλα πρότεινε έναν εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης και διασκέδασε τις εντυπώσεις.

Τζούλια η Απαγορευμένη


Αναμφισβήτητα, ήταν το θέμα που έδωσε «ψωμί» στα μεσημεριανάδικα και έκανε τους εκπροσώπους του showbiz gossip να δουλεύουν διπλοβάρδιες. Μάταια προσπαθούσε η Τζούλια Αλεξανδράτου με δάκρυα και οδυρμούς να πείσει πως οι καυτές προσωπικές της στιγμές διέρρευσαν εν αγνοία της. Η κλάψα μετατράπηκε σε… ζεστά ευρώ, όταν ομολόγησε πως πρόκειται για καλογυρισμένη ροζ παραγωγή –τσόντα σε απλά ελληνικά-, η οποία κυκλοφόρησε σε «Απαγορευμένο» DVD και πούλησε σαν ζεστό ψωμί. Οι πιο κακοπροαίρετοι υποστήριξαν πως όλο το θέμα στήθηκε σαν αντιπερισπασμός στα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Ακόμη κι αν ήταν έτσι, για αρκετό διάστημα, το ροζ σκάνδαλο της χρονιάς μάλλον πέτυχε τον στόχο του.

Μακάρι, Μπουτάρη


Ο πιο «προχώ» δήμαρχος της χώρας έκανε την ανατροπή στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και εκλέχθηκε από τους Θεσσαλονικείς για την αμεσότητα και την ειλικρίνειά του. Αξέχαστη θα μείνει βέβαια η αυτοσχέδια καμπάνια υποστηρικτών του, με πολλά videos, στα οποία χιουμοριστικές ρίμες καταλήγουν στο σύνθημα «Μακάρι Μπουτάρη». Σίγουρα οι ευχές τους έπιασαν και, σίγουρα περνούν στα κλασικά και απόλυτα σουρεαλιστικά videos της χρονιάς.

Το διασημότερο χταπόδι του 2010


Μετά από ένα ρεκόρ 100% σωστών προβλέψεων για τους νικητές του φετινού Μουντιάλ, ο Paul το χταπόδι έγινε το πιο διάσημο μαλάκιο της θάλασσας. Η ποδοσφαιρική «Πυθία» έβαλε τα γυαλιά στους πλέον ικανούς παίκτες του «Πάμε Στοίχημα», ενώ εξαγριωμένοι ποδοσφαιρόφιλοι των χαμένων ομάδων απείλησαν μέχρι και να τον κάνουν… μεζέ. Λίγους μήνες μετά, ο Paul άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά είχε κάνει την δουλειά του, φεύγοντας με το κεφάλι και το οκτώ του πόδια ψηλά.

Σκάνδαλο με γαλλικό άρωμα


Η χώρα μας δεν έχει το μονοπώλιο στα οικονομικά σκάνδαλα. Έχουν και οι Παριζιάνοι τις «κρυφές πληγές» τους. Το έμαθε καλά και ο Σαρκοζί και σύσσωμη η κυβέρνησή του, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο L’Oreal. Ένας Πρόεδρος, υπουργοί και υφυπουργοί, πάμπλουτοι κληρονόμοι, μια εταιρία καλλυντικών, όλοι μπλεγμένοι σε φήμες που τάραξαν τα γαλλικά νερά το καλοκαίρι που μας πέρασε.

H Λαίδη και οι… μπριζόλες


Η Lady Gaga συντήρησε καθ’ όλο το 2010 την εικόνα της ως εκκεντρική –αν και ο συγκεκριμένος επιθετικός προσδιορισμός είναι λίγος- star. Επέλεξε να εμφανιστεί στα βραβεία του MTV με ένα φόρεμα, φτιαγμένο από φιλέτα, κατευθείαν από τον χασάπη της γειτονιάς της, έκλαψε on stage, «δολοφόνησε» και αποκεφάλισε ένα κουκλάκι του Άη Βασίλη –και πάλι on stage και, φυσικά, έκλεψε τις εντυπώσεις –και έκλεισε μύτες από την ενδυματική δυσωδία.

Miss Κούλα 2010


Τον τελευταίο μήνα, ο ελληνικός διαδικτυακός κόσμος έχει πάρει φωτιά με την «Κούλα». Όχι αυτή του Κυριάκου από τα μακρινά ‘80s, αλλά από την trash tv του 2010. Η Κούλα πίκρανε τον άνδρα της και αυτός αναστενάζει ψελλίζοντας «Αχ ρε Κούλα», φράση ικανή να γίνει group στο Facebook με χιλιάδες μέλη και τραγούδι στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Η trash καλτιά του 2010 με διαφορά.

Ο «Καβαλιέρε» και το «Bunga Bunga»


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ξεπέρασε πολλά σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή την φορά το παράκανε. Αποκαλύψεις από την διπλανή μας χώρα θέλουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να έχει καλέσει την ανήλικη πόρνη με το όνομα Ruby στην βίλα του αρκετές φορές και να επιδόθηκε στο ανατολίτικο έθιμο bunga bunga με είκοσι γυμνές γυναίκες, κάτι σαν οργιακό χαρέμι. Οι φήμες κυκλοφόρησαν όταν ο 74χρονος ηγέτης της Ιταλίας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Ruby, που είχε συλληφθεί από τις ιταλικές αρχές. Μετά από όλα αυτά, ο «Καβαλιέρε» δήλωσε πως είναι υπερήφανος που είναι παιχνιδιάρης και ότι είναι προτιμότερο να αρέσουν σε κάποιον οι νεαρές κοπέλες παρά να είναι gay. Ουδέν σχόλιον.

Homemade γκάφες


Δεν είχαν μόνο οι διασημότητες τις άτυχες στιγμές τους. Η κάμερα κατέγραψε πολλές γκάφες απλών ανθρώπων κατά την διάρκεια της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της. Ας ξορκίσουμε κάθε αρνητική σκέψη και κάθε «τρικλοποδιά» του 2010 με γέλιο. Αντίο 2010!



Επιμέλεια: Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v