Όταν οι πολιτικοί... παρεκτράπηκαν

Είτε εντός, είτε εκτός του Κοινοβουλίου, αρκετοί εκπρόσωποι του λαού έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές την κλίση τους στην… γαλλική, «στολίζοντας» με επίθετα περιωπής συναδέλφους τους ή άτυχους δημοσιογράφους. Απολαύστε (;) τους σε μπινελίκια που άφησαν ιστορία.
Όταν οι πολιτικοί... παρεκτράπηκαν
του Νικόλα Γεωργιακώδη

- Θα γίνεις πρόεδρος καμιά φορά;
- Τραμπούκος σαν εσένα δεν πρόκειται να γίνω.
- Φύγε από δω μην σε πλακώσω!
- Δεν πας στο διάολο ρε μ...α;

Όχι δεν πρόκειται για διάλογο σε γήπεδο, αλλά για πρόσφατη «πολιτισμένη» συζήτηση εντός του Κοινοβουλίου με πρωταγωνιστές την Βάσω Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη της ΝΔ. Φυσικά, ουδείς εξεπλάγη καθώς αντίστοιχα φαινόμενα έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν , μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, εντός και εκτός Βουλής, σε δελτία ειδήσεων ή ακόμα σε ενημερωτικές εκπομπές. Ξεχωρίσαμε μετά κόπων και… δακρύων από τα γέλια τα δέκα καλύτερα «πολιτικά» μπινελίκια.

1. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο ύψος των περιστάσεων

Ο αγαπημένος νομάρχης του λαού σχολιάζει την διαφορά ύψους του με τον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη με την χαρακτηριστική έκφραση «Μάμησέ τα»...



2. Ο Αστέριος Ροντούλης εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ «ξεσπαθώνει» εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «λούζοντάς» τους με διάφορα κοσμητικά επίπεδα.



3. Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο κορυφαίος

Από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Μεταπολίτευσης, ο υπέρ το δέον αυθόρμητος και ειλικρινής Ευάγγελος Γιαννόπουλος είχε κατά καιρούς «στολίσει» με διάφορα επίθετα τους αντιπάλους του. Τα πιο χαρακτηριστικά με επεξήγηση από το slang.gr (δυστυχώς δεν βρήκαμε κάποιο σχετικό βίντεο, αν το βρείτε με χαρά θα το προσθέσουμε):

*«Πατσαβούρα», προς τη δημοσιογράφο και βουλευτή και "μούσα" του άρθρου Λιάνα Κανέλλη,
* «μπουρτζόβλαχος», «ταγματασφαλίτης», «κομματόσκυλο της Δεξιάς», προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Κόκκινο,
* «σαπιοκοιλιάς» και «μεθύστακας», προς τον γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Παπαμιχαήλ,
* «νενέκος», προς τον πολιτικό Θεόδωρο Κατριβάνο,
* «καραγκιόζης», «δημοσιογραφικός λωποδύτης», «αλητάκος», προς το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο,
* «τενεκές ξεγάνωτος» ή σκέτο «τενεκές», προς πολλούς βουλευτές της ΝΔ.

4. Γιώργος Λιάνης vs. Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αυτή την φορά ο αγαπημένος νομάρχης του λαού δέχεται δριμύτατη λεκτική επίθεση από τον Γιώργο Λιάνη, τον οποίον προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει «σκοπιανό προδότη» στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.



5. Λιάνα Κανέλλη vs. Μανώλης Καψής Round 1

Ο πρώτος ιστορικός «διάλογος» ανάμεσα στους δύο δημοσιογράφους με… διαιτητή τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος παρακολουθεί αποσβολωμένος το πάνελ της εκπομπής του να μετατρέπεται σε σκηνικό από Mortal Kombat, αλλά με… γαϊδούρια και πουλάκια. (προχωρήστε το βίντεο στο 0:15)



6. Λιάνα Κανέλλη vs. Μανώλης Καψής Round 2

Στο δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη το «ζευγάρι της χρονιάς» έχει ακόμα μια ευκαιρία να λύσει τις διαφορές του. Ο Γιάννης Πρετεντέρης ξανά παρών αυτή τη φορά, ενώ την διακριτική παρουσία τους κάνουν λέξεις από τον πρώτο γύρο («πουλάκι μου») για όσους έχουν χάσει επεισόδια.



7. Λιάνα Κανέλλη vs. Θεώδορος Πάγκαλος

Δύο από τις «μούσες» του άρθρου, έρχονται για 18726127η φορά σε αντιπαράθεση αυτή τη φορά πάνω στην διαφάνεια ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Αφήστε το βίντεο να παίξει μέχρι τέλος για να απολαύσετε την σπαρταριστή ατάκα της βουλευτή του ΚΚΕ. 

Οι βιαστικοί κλικ εδώ.
 

8. Η καλημέρα του Θεόδωρου Πάγκαλου

Λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Κρίμα που ο δύσμοιρος δημοσιογράφος έτυχε να «πέσει» πάνω στον Θεόδωρο Πάγκαλο για μια δήλωση. Τι δήλωση όμως;



Bonus video: Η απολογία του Πάγκαλου.

9. Showtime: Βάσια Τριφύλλη και Απόστολος Γκλέτσος

Ηθοποιοί + Πολιτική = Pure απόλαυση. Δεν περιγράφουμε άλλο, δείτε το βίντεο.
 


10. Ο Βασίλης Λεβέντης και η τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67

Θα μπορούσαμε να έχουμε ολόκληρο αφιέρωμα στα μπινελίκια του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, αλλά θα αρκεστούμε σε ένα απόσπασμα από τη τελευταία εκπομπή του θρυλικού Καναλιού 67. Classic.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v