Photo Gallery: Μια Αθήνα απ’ τα παλιά

Το Σύνταγμα, η Ομόνοια, η Πλάκα, το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Κολωνάκι… Νοσταλγικές εικόνες μιας Αθήνας από τα παλιά, μιας Αθήνας βγαλμένης από… άλλον πλανήτη. Δείτε την Photo Gallery και ταξιδέψτε μαζί μας στον χρόνο.
Photo Gallery: Μια Αθήνα απ’ τα παλιά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το Κολωνάκι με χωματόδρομους, το Παναθηναϊκό Στάδιο στα… μπετά, το Στάδιο Καραϊσκάκη στο Φάληρο μεταμορφωμένο σε Ποδηλατοδρόμιο, δύο Τραμ σε τροχιά σύγκρουσης στην Γ’ Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια, βοσκοτόπια κάτω από την Ακρόπολη, η Συγγρού περιστοιχισμένη από... χωράφια. Όχι, δεν δοκιμάσαμε κάποια ποικιλία παραισθησιογόνων μανιταριών, ούτε εγκλωβιστήκαμε– δυστυχώς – στη μηχανή του χρόνου του Dr. Emmett Brown από το Back to the Future.

Ας είναι καλά το… Facebook και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα ορισμένων χρηστών να δημιουργήσουν ένα group εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο σε παλιές φωτογραφίες της Αθήνας και γενικότερα της Αττικής από το – πολύ - μακρινό παρελθόν. Στις φωτογραφίες του group «Παλιές φωτογραφίες της Αθηνάς, Αττική» εκτός από παλιές φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, εικόνες και γκραβούρες για την παλιά Αττική, περιλαμβάνει επίσης και φωτογραφίες από τη κατασκευή διαφόρων μεγάλων και σημαντικών έργων για την Αττική, όπως το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", η Αττική Οδός και το Μετρό.

Πάρτε μια γεύση της Αθήνας από τα «παλιά» και δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στη Photo Gallery του άρθρου.

Μετακινήστε τον κέρσορα πάνω στη φωτογραφία για να εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες.

Εργασίες αποκατάστασης στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τους Ολυμπιακούς του 1895.


Η πλατεία στο Μοναστηράκι με το τραμ της γραμμής 9, το οποίο εκτελούσε την διαδρομή Ομόνοια – Πετράλωνα μέχρι και το 1960.
 



















Η ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας από την «κάτω» πλευρά της Λεωφόρου Συγγρού. Η αεροφωτογραφία είναι τραβηγμένη πιθανώς κατά το 1900.



















Θεμελίωση του Πύργου των Αθηνών το 1968. Στο βάθος διακρίνεται η γραφική βίλα Μαργαρίτα.


Βοσκοτόπια με φόντο την… Ακρόπολη. Εικόνα από το παρελθόν ή από το μέλλον;

Η οδός Βουτάδων στο Γκάζι. Το σκηνικό δεν έχει αλλάξει και πολύ σήμερα από κτιριακής άποψης.

Η… χωμάτινη οδός Πλουτάρχου στο Κολωνάκι.

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός το 1903.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v