Τηλεοπτικές σειρές: Top 10 για (πολλά) γέλια

Από το Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Python μέχρι τον Mr. Bean και από τους Simpsons μέχρι το Παντρεμένοι με Παιδιά, σας παρουσιάζουμε τις δέκα αγαπημένες μας ξένες κωμικές σειρές. Απολαύστε τις – και γελάστε – ελεύθερα.
Τηλεοπτικές σειρές: Top 10 για (πολλά) γέλια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν οι πετυχημένες ελληνικές κωμικές σειρές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι αντίστοιχες ξένες παραγωγές μπορούν να περηφανεύονται για την δημιουργία χιουμοριστικών χαρακτήρων και περιστατικών που έγραψαν – τηλεοπτική – ιστορία. Με αφορμή την έναρξη της χειμερινής τηλεοπτικής σεζόν, αποτίουμε φόρο τιμής σε δέκα ξένες κωμικές σειρές που μας έκαναν να χαραμίζουμε(;) τα μεσημέρια μας «κολλημένοι» στην τηλεόραση (αθάνατο Μακεδονία TV) και να… δρακουλιάζουμε τα μεσάνυχτα κάνοντας ακριβώς το ίδιο. Χαλάλι τους.

1. Monty Python's Flying Circus (1969)

Η σουρεαλιστικά… αστεία τηλεοπτική σειρά που έφερε για πρώτη φορά σε επαφή το κοινό με το ιδιαίτερο χιούμορ των Monty Python. Ξεκαρδιστικά σκετσάκια (Dead Parrot Sketch, The Spanish Inquisition, Spam), άναρχο χιούμορ, εκκεντρικά και προκλητικά για την εποχή animation, πολιτική και κοινωνική σάτιρα σε μια τηλεοπτική σειρά που ακόμα και σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, βγάζει γέλιο όπως και τότε. Μπορεί και περισσότερο.



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ. 

2. The Simpsons (1989)

Η “αγαπημένη μας οικογένεια” αποτελεί δημιούργημα του κομίστα Matt Groening και ξεκίνησε ως μικρό σκετσάκι στο The Tracey Ullman Show τον Απρίλιο του 1987. Τρεις σεζόν μετά, απέκτησαν το δικό τους ημίωρο show αριθμώντας μέχρι σήμερα παραπάνω από πεντακόσια επεισόδια και έχοντας αποκτήσει franchise εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες, η πλήρης απουσία πολιτικής ορθότητας και η συνεχής σάτιρα της επικαιρότητας και του αμερικανικού τρόπου ζωής, έκαναν την πενταμελή οικογένεια διάσημη σε ολόκληρη την υφήλιο. Αποκορύφωμα, η… γυμνή φωτογράφηση της Marge για το περιοδικό Playboy στα 20α γενέθλια της σειράς, τον Οκτώβριο του 2009.



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ. 

3. South Park (1997)

Μπορεί στα 90’s o Bart Simpson να ήταν το «κακό παιδί» της μικρής οθόνης, αλλά κάπου στα τέλη της δεκαετίας τέσσερα πιτσιρίκια κατέφτασαν για να του κλέψουν την δόξα. Ο λόγος για τους Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman και Kenny McCormick, γυμνασιόπαιδα τα οποία βρίζουν χειρότερα και από λιμενεργάτη και ζουν σε μια πόλη η οποία αποτελεί μαγνήτη για κάθε λογής κοσμικές καταστροφές. Ξεκαρδιστικά βρισίδια, ατελείωτο κράξιμο celebrities από όλους τους χώρους σε 15 χορταστικές σεζόν – άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο επιτυχημένες – μιας σειράς που δύσκολα θα ξεχαστεί. Oh my God! They killed Kenny!



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ. 

4. Married with Children (1987)

Από τους τίτλους αρχής καταλαβαίνεις ότι το «Παντρεμένοι με παιδιά» δεν θα είναι μια ακόμα τυπική οικογενειακή κωμωδία. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον μισογύνη, τεμπέλη και μπυρόβιο Al Bundy, ο οποίος γυρνώντας κάθε μέρα στο σπίτι κατάκοπος βρίσκει παρηγοριά με το να αράξει στον καναπέ, να χώσει το χέρι του μέσα στο παντελόνι για να παρακολουθήσει αγώνες rugby στην τηλεόραση. Εμπόδια του στην… προσπάθεια αυτή η σύζυγός του Peggy, η bimbo ξανθομαλλούσα κόρη του Kelly και ο γυναικάς γιος του Bud. H δεύτερη μακροβιότερη σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Fox (μετά τους Simpsons), είναι μια δίχως έλεος σάτιρα της αμερικάνικης μικροαστικής ζωής και ταυτόχρονα ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στην εργένικη ζωή. Love and Marriage…



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ. 

5. Fresh Prince of Bel-Air (1990)

Πριν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από blockbusters όπως το Bad Boys και το Independence Day, ο 22χρονος τότε Will Smith πρωταγωνίστησε στην διασκεδαστική σειρά Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ υποδυόμενος μια καρικατούρα του εαυτού του. Hip hop ήχοι, 90’s αισθητική, κωμικές καταστάσεις που προκύπτουν από την ακραία συμπεριφορά του ήρωα και τους ασυνήθιστους τρόπους που χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει τους συγγενείς του και 13 συνολικά βραβεία για μια σειρά που στιγμάτισε κωμικά την μεσημεριανή ζώνη του ΑΝΤ1.



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ.

6. The Nanny (1993)

Όσοι θυμούνται ακόμα την τσιριχτή φωνή της Fran Drescher να φωνάζει: "Mr Sheffieeeeeeeeeld!", πιθανώς να μην είχαν χάσει επεισόδιο από την «Νταντά Αμέσου Δράσεως». Η σειρά έχει για πρωταγωνίστρια μια εκκεντρική νταντά, η οποία αναστατώνει μια ολόκληρη καθωσπρέπει αμερικάνικη οικογένεια και – εν τέλει – ερωτεύεται τον πατέρα. Η σειρά διήρκεσε έξι σεζόν (συνολικά 145 επεισόδια) και αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες αμερικάνικες κωμωδίες των 90’s. Αν και όλη η σειρά περιστρεφόταν γύρω από την Fran Drescher, εμείς αγαπήσαμε τον Daniel Davis στον ρόλο του μπάτλερ με τις φαρμακερές ατάκες. Απολαύστε τον.



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ. 

7. Friends (1994)

Αν και η συγκεκριμένη σειρά δεν μου προκάλεσε τις κωμικές συγκινήσεις που θα περίμενα δεδομένου της τεράστιας απήχησής της, οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι μια ευχάριστη και πρωτότυπη κωμική σειρά. Σε καμία περίπτωση όμως ξεκαρδιστική. Όπως και να έχει, η για πολλούς "πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών" περιγράφει με φρεσκάδα την ζωή και τις κάθε λογής περιπέτειες μιας παρέας και αποτέλεσε σημαντική αφετηρία για την μετέπειτα καριέρα της «ελληνοπούλας» Jennifer Aniston. How you doin’?



Αγοράστε ολόκληρη την σειρά εδώ. 

8. Mr. Bean (1990)

Η βρετανική σειρά που καθιέρωσε τον Rowan Atkinson στο ευρύ κοινό – η αρχή είχε γίνει ήδη με το εξίσου επιτυχημένο Black Adder - αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό «μουγκού» χιούμορ και ευφυέστατων γκαγκ. Ο Mr. Bean πρωταγωνίστησε σε 14 ημίωρα επεισόδια, ενώ ενέπνευσε δύο κινηματογραφικές ταινίες και μια σειρά κινουμένων σχεδίων.



Αγοράστε όλη την σειρά σε DVD εδώ.

9. How I Met Your Mother (2005)

Και όμως, η δεκαετία των 00’s έβγαλε και αυτή τα δικά της κωμικά «διαμάντια». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εν λόγω σειρά, η οποία θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες – και- στην χώρα μας. Σπιρτόζικο χιούμορ, ξεκαρδιστικές ατάκες – ιδιαίτερα από τον Barney Stinson - αλλά και αρκετό συναίσθημα σε μια σειρά που θα συνεχιστεί και αυτόν τον χειμώνα, διανύοντας την 7η της σεζόν.



Παραγγείλετε όλες τις προηγούμενες σεζόν της σειράς εδώ. 

10. Big Bang Theory (2007)

Αρκούν τέσσερα αμερικάνικα geeks και μια ξανθιά σεξοβόμβα για να βγάλει γέλιο μια σειρά; Στο Big Bang Theory όχι μόνο αρκούν, αλλά και περισσεύουν. Ευρηματικοί διάλογοι γύρω από την επιστήμη, απολαυστικοί χαρακτήρες (αποκορύφωμα ο «μουγκός» Ινδός) και τέσσερεις άκρως επιτυχημένες σεζόν για μια σειρά που μπορεί – και κάνει – την διαφορά.



Παραγγείλετε όλες τις προηγούμενες σεζόν της σειράς εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v