Ξένες Τηλεοπτικές Σειρές: Χαμένοι στην... Απόδραση!

Ο φετινός χειμώνας προμηνύεται μεγάλος και γεμάτος με καινούργιες αλλά και αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές. Αρκετά κανάλια έχουν ενσωματώσει ήδη στο πρόγραμμά τους μερικές από αυτές, ενώ μέσα στο 2009 θα δούμε και τους πιο καινούργιους κύκλους τους.
Ξένες Τηλεοπτικές Σειρές: Χαμένοι στην... Απόδραση!
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Με την περσινή απεργία των σεναριογράφων αρκετές σειρές κόπηκαν απότομα αφήνοντάς μας στα… κρύα του λουτρού. Όπως και να’ χει , η φετινή σεζόν δείχνει να είναι άκρως συναρπαστική και οι αμερικάνοι σεναριογράφοι υπόσχονται να μας καθηλώσουν για τα καλά στους καναπέδες μας, με φρέσκους κύκλους αγαπημένων σειρών, αλλά και με αρκετές καινούργιες. Οι σειρές φαινόμενο Lost, Prison Break και CSI έχουν την τιμητική τους και αυτόν τον χειμώνα, με ολοκαίνουργιους, συναρπαστικούς κύκλους. Οι περισσότερες ξένες σειρές έχουν ήδη αρχίσει να προβάλλονται στα μεγάλα αμερικάνικα δίκτυα (Fox, Cbs), ενώ στην Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει και «έρχονται» με μια μικρή καθυστέρηση, όπως είναι αναμενόμενο. Πάρτε μια γεύση από τα πιο «δυνατά» χαρτιά των καναλιών για αυτόν τον χειμώνα.

Αυτήν την περίοδο η Nova προβάλλει τον 3ο κύκλο του Prison Break (novacinema3 - Σάββατο στις 21:35), που συνεχίζει την δράση εκεί που την άφησε ο 2ος κύκλος, με τους φυγάδες Μάικλ και Λίνκ να μπλέκουν σε νέες περιπέτειες. Πληροφορηθήκαμε ότι σύντομα, με την λήξη του τρίτου κύκλου θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως να προβάλλεται ο 4ος, που ήδη έχει κάνει πρεμιέρα στην Αμερική, συγκεντρώνοντας πολύ καλές κριτικές από τους αμέτρητους φαν της σειράς και αν κρίνουμε από τα πρώτα δύο επεισόδια που είδαμε αναμένεται συγκλονιστικός. Στον νέο κύκλο βρίσκουμε ξανά τον πολυμήχανο Michael Scofield να οργανώνει φίλους και εχθρούς, με σκοπό να εκδικηθεί την μυστηριώδη και πανίσχυρη μυστική εταιρία γνωστή ως ‘The company’, που είναι υπεύθυνη για όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτόν και την οικογένεια του καταστρέφοντάς την μια για πάντα! Κάντε υπομονή λοιπόν, και ο Μάικλ με την παρέα του θα είναι σύντομα κοντά σας.
Η σειρά που έφερε τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ με το προκλητικό της σενάριο και το καυστικό της χιούμορ, το Weeds, διανύει και αυτή τον 4ο της κύκλο στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία, ενώ στην Ελλάδα θα ξεκινήσει να προβάλλεται αρχές του 2009 από την nova. Η Νάνσυ, πρωταγωνίστρια της σειράς, αφού έκαψε το σπίτι της στο τέλος του 3ου κύκλου, προσπαθεί να επαναφέρει τις ισορροπίες στην οικογένειά της ενώ παράλληλα ξεκινάει διακίνηση ναρκωτικών στα σύνορα!
Ο Κρίστιαν Τρόϋ επιστρέφει. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο –δώστε μου γυναίκες και πάρτε μου την ζωή- πλαστικός χειρούργος του Nip Tuck! Όσοι δεν τον έχετε ακουστά, καλύτερα να τον «γνωρίσετε» το συντομότερο, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σας αποπλανήσει με την γοητεία του. To δεύτερο μέρος του 5ου κύκλου της διάσημης σειράς, θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ αρχές του 2009 και στην Ελλάδα θα προβληθεί την ίδια περίπου περίοδο από την nova. To πρώτο μέρος του κύκλου, τελειώνει στο 14ο επεισόδιο, με έναν «επισκέπτη» από το παρελθόν του Τρόϋ να αλλάζει τα δεδομένα. Ένας ακόμα «γίγαντας» των τηλεοπτικών σειρών, το πολυδιαφημισμένο CSI: Miami με τον Ντέιβιντ Καρούζο, διανύει ήδη τον 7ο κύκλο του στην Αμερική, ενώ η nova προβάλλει τώρα τον 6ο. Με την ολοκλήρωση αυτού, θα ξεκινήσει και ο 7ος κύκλος στην Ελλάδα μέσα στον χειμώνα και αναμένεται να ικανοποιήσει και με το παραπάνω τους λάτρεις της δυναμικής αστυνομικής σειράς.

Αφήσαμε το…καλύτερο για το τέλος. Αν και ίσως σας δυσαρεστήσουμε, o καινούργιος κύκλος του Lost θα αργήσει να έρθει. Δυστυχώς το Lost έχει πάντα το πιο ‘’αργό’’ χρονοδιάγραμμα από όλες τις σειρές, Έτσι για άλλη μια φορά μετά το τέλος της 4ης σεζόν τον Μάιο, δε θα δούμε νέα επεισόδια νωρίτερα από τον ερχόμενο Ιανουάριο του νέου έτους. Οι παραγωγοί τηρούν «άκρα του τάφου σιωπή» σχετικά με την υπόθεση του νέου κύκλου και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρκεστούμε στα «κουτσομπολιά» που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Από τα outsiders της χρονιάς το διασκεδαστικό How I Met You Mother κάνει δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στην ελληνική τηλεόραση (novacinema3 - Σάββατο & Κυριακή στις 21:05) όπου προς το παρόν προβάλλεται ο 1ος κύκλος. Στην Αμερική έχει φτάσει τους τέσσερις και συνεχίζει… Από τις υπόλοιπες σειρές, τσεκάρετε και το Numbers (4ος κύκλος) που θα αρχίσει να προβάλλεται τους προσεχείς μήνες στην Nova.
Το Alter συνεχίζει και φέτος την προβολή των «Ηρώων» του (Heroes, κάθε Πέμπτη στις 21:00), προβάλλοντας τον 2ο κύκλο. Πρόκειται ίσως για την πιο πειστική μεταφορά της κουλτούρας των κόμικ υπερηρώων στην μικρή οθόνη με έναν πρώτο κύκλο που προκάλεσε πάταγο όπου και αν προβλήθηκε. Η δεύτερη σεζόν, ξεκινά τέσσερις μήνες μετά τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη, όπου οι αδερφοί Πετρέλι κατάφεραν να σώσουν τον κόσμο από τον όλεθρο που είχε σκοπό να σκορπίσει ο Σάιλερ. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς μας ήρωες είναι διασκορπισμένοι, προσπαθώντας να φτιάξουν μια νέα ζωή. Παράλληλα, νέοι ήρωες με καινούργιες δυνατότητες κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο τον πλανήτη. Στην Αμερική έχει ήδη ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος, και προς το παρόν δεν έχουμε νεότερα για το κατά πόσο θα τον δούμε και εδώ.

Η σειρά – φαινόμενο Gossip Girl έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση (Star, Σάββατο 16:45) και πολλοί μιλάνε για το νέο O.C. Για να δούμε… Η σειρά παρουσιάζει την ξέφρενη ζωή της Μπλέρ Γουόλντορφ και των κολλητών της, που πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και οργανώνει τρελά πάρτι στο σπίτι των εύπορων γονιών της. Βέβαια δεν γίνεται να λείπουν από το σκηνικό και οι ανταγωνίστριές της, που την φθονούν όχι μόνο γιατί έχει δεσμό με τον Νέιτ Άρτσιμπαλντ, τον γόη του σχολείου, αλλά και διότι η Μπλέρ σκοπεύει να σπουδάσει στο κολέγιο των ονείρων της, που δεν είναι άλλο από το διάσημο Γέιλ. Ο υποχόνδριος ντετέκτιβ Μόνκ θα μας «ταλαιπωρήσει» στον 6ο κύκλο της σειράς (Star, Κυριακή 18:45) με το εκκεντρικό του χιούμορ, ενώ ο απολαυστικός δόκτωρ House (Star, Κυριακή 18:45), εξιχνιάζει ακόμα περισσότερα ιατρικά μυστήρια με τον δικό του τρόπο, στον 4ο κύκλο της σειράς.(Star, Σάββατο 18:45) Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων χρόνων, με φοβερούς διαλόγους και υποδειγματική ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή Hugh Laurie. Την συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους!
Τέλος, αξίζει να δείτε και τον πρώτο κύκλο του σπιρτόζικου και βραβευμένου με ΕΜΜΥ «Chuck» (Πράκτορας στο… Τσακ ελληνιστί, ήμαρτον!) η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται τον Νοέμβριο από το Star. Όταν, μια μέρα, ο Τσακ Μπαρτόβσκι, νεαρός «κολλημένος» με τους Η/Υ, άνοιξε ένα mail, που περιείχε κωδικοποιημένες απόρρητες, κυβερνητικές πληροφορίες, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας ολόκληρος server θα «φορτωνόταν» στον εγκέφαλό του! Τώρα πια, το μέλλον του κόσμου βρίσκεται στα χέρια, δηλαδή στο... μυαλό ενός αφελούς υπαλλήλου, που εργάζεται σε μαγαζί με ηλεκτρονικές συσκευές. Η σύντομη αυτή περιγραφή και μόνο μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Η νέα τηλεοπτική χρονιά λοιπόν, δείχνει να είναι πλούσια από ποτέ όσον αφορά τις ξένες τηλεοπτικές σειρές. Ευελπιστούμε επομένως, να «χορτάσουμε» θέαμα και δράση χωρίς ακυρώσεις προβολών της τελευταίας στιγμής. Επίσης κάνουμε τον σταυρό μας ώστε να μην… βρικολακιάσουμε για να δούμε την αγαπημένη μας σειρά! Φυσικά και υπάρχουν δεκάδες ακόμα σειρές που θα αρχίσουν να προβάλλονται μέσα στον χειμώνα, εμείς διαλέξαμε αυτές που –κατά την γνώμη μας- αξίζουν την προσοχή σας. Είναι αρκετά ενθαρρυντικό πάντως, το γεγονός ότι αρκετά μη συνδρομητικά κανάλια έχουν πάρει «ζεστά» το θέμα και προβάλλουν πολλές φρέσκιες και έξυπνες τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ξεφεύγουμε από την μονοτονία των εγχώριων προϊόντων τα οποία δυστυχώς έχουν αρχίσει και επαναλαμβάνονται σε εκνευριστικό βαθμό- πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξαπλώστε αναπαυτικά στο καθιστικό, λοιπόν και απολαύστε τις αγαπημένες σας σειρές. Ο χειμώνας προβλέπεται άκρως… θερμός!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v