SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Οργανώνονται εκ νέου οι Αγανακτισμένοι όλης της χώρας

Μετά την σκληρή «χημική» στάση των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα κατά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν δυναμικά, ζητώντας εθελοντές και οργανώνοντας εκ νέου τις διαμαρτυρίες τους.

Οργανώνονται εκ νέου οι Αγανακτισμένοι όλης της χώρας

Πέρασε μία εβδομάδα από τα χειρότερα επεισόδια που γνώρισε αυτή την χρόνια η πλατεία Συντάγματος, η οποία «πνίγηκε» από την πρωτοφανή χρήση χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων. Προφανώς οι κινήσεις των αρχών έδειξαν σαφή προσπάθεια να «διαλύσουν» το κίνημα της πλατείας. Προφανώς, επίσης, δεν τα κατάφεραν, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι Αγανακτισμένοι ξεπέρασαν τις 40 ημέρες παρουσίας στις «επάλξεις» και οργανώνονται εκ νέου.

*Η μαζική διαμαρτυρία της Κυριακής

Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος και έφτασαν την Κυριακή τους 5.000 περίπου. Η ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις μετά τα πρόσφατα επεισόδια ήταν πλέον εμφανής, ενώ η οργή των παρευρισκομένων στράφηκε ασφαλώς και προς την Βουλή, μέσα στην οποία υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

*Οι Αγανακτισμένοι αναζητούν εθελοντές και αξιοποιούν δημόσιους χώρους

«Η πλατεία Συντάγματος έχει ανάγκη άμεσα από εθελοντές. Παρακαλούμε όσοι μπορείτε να προσφέρετε έστω και για λίγο δηλώστε συμμετοχή. Το κίνημα στηρίζεται σε εσάς στη προσφορά σας. Υπάρχουν πολλές ανάγκες πλέον και χρειάζονται άτομα», καλεί το κίνημα του Real Democracy μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του. Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στο κίνημα των Αγανακτισμένων μπορούν να το δηλώνουν στην Γραμματεία της πλατείας.

Παράλληλα, μια νέα πρωτοβουλία αναδύεται στους κόλπους των Αγανακτισμένων. Το κίνημα δημιουργεί ομάδα επανοικειοποίησης ελεύθερων χώρων και ορίζει για σήμερα Τρίτη στις 19.00 την πρώτη της συνάντηση στο Σύνταγμα από την πλευρά της Όθωνος. Ο στόχος της ομάδας, σύμφωνα με το κάλεσμα είναι «να γνωρίσουμε τους ελεύθερους χώρους των πόλεών μας (πάρκα, πάρκινγκ, αναξιοποίητα οικόπεδα, αστικά κενά). Να τους ζήσουμε όσο ποτέ! Να τους μεταμορφώσουμε από χώρους νεκρούς ή χώρους απάνθρωπους, σε χώρους παιδικής χαράς, ψυχαγωγίας… αλλά και σε χώρους καλλιέργειας (φρούτων, καρπών, λαχανικών…). Να τους προσφερθούμε και να μας προσφέρουνε. Να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Οι δημόσιοι χώροι μας, ανήκουν σε όλους. Να τους φροντίσουμε, να τους σεβαστούμε, να μάθουμε να ζούμε μαζί με αυτούς».

*Εισβολή Αγανακτισμένων σε τηλεοπτικό στούντιο των Τρικάλων

Δεν εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα η αντίδραση των πολιτών. Στην πόλη των Τρικάλων, το μεσημέρι της Δευτέρας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μερεντίτη έδινε τηλεοπτική συνέντευξη όταν Τρικαλινοί Αγανακτισμένοι εισέβαλαν στο στούντιο και με συνθήματα εναντίον της ανάγκασαν την πολιτικό να τραπεί σε φυγή.

*Αγανάκτηση στην Ξάνθη

Τα πυρά αγανακτισμένων πολιτών της Βόρειας Ελλάδας δέχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, όταν βρέθηκε στην περιφέρειά του το βράδυ της Δευτέρας για να μιλήσει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης. Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδει το Xanthinews.gr, οι Αγανακτισμένοι εκτόξευσαν όχι μόνο συνθήματα εναντίον του πολιτικού, αλλά και αβγά και γιαούρτια (δείτε εικόνες από την διαμαρτυρία στο παρακάτω video).


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

To site του RealDemocracy
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v