ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μαζί τα φάγαμε… τα ψάρια

«Μαζί τα φάγαμε, και μαζί θα τα φάμε». Με αυτήν την φράση, που αναμένουμε να δούμε τυπωμένη σε μπλουζάκια, τριανταπεντάχρονος πήρε την πιατέλα με τα ψάρια από το τραπέζι του Πάγκαλου και τα πήγε στην παρέα του. Συνέβη, στον Πειραιά.

Μαζί τα φάγαμε… τα ψάρια

«Μαζί δεν τα φάγαμε; Μαζί θα συνεχίσουμε να τα τρώμε». Κάπως έτσι πρέπει να το σκέφτηκε ο «καλοντυμένος 35χρονος» που βρέθηκε με την παρέα του σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά, σε διπλανά τραπέζια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κι έκανε περίπου ό,τι θα σκεφτόμασταν να κάνουμε όλοι: Σηκώθηκε, πήρε χαμογελαστός τα ψάρια του κ. Πάγκαλου και τα… έφαγε με την παρέα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2day.gr, το καταπληκτικό σκηνικό εκτυλίχθηκε ως εξής: ο Θόδωρος Πάγκαλος καταφθάνει στην γνωστή ψαροταβέρνα του Πειραιά, με δύο φίλους, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τους υποδέχεται περιχαρής, και τους προσφέρει το καλύτερο τραπέζι. Η παρέα παραγγέλνει άφθονο φρέσκο ψαράκι.

Μισή ωρίτσα αργότερα, ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναποθέτει στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια. Ξαφνικά, από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων σηκώνεται ένας καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πηγαίνει στο τραπέζι του Πάγκαλου. «Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;». Ο αντιπρόεδρος απαντά ξερά «ναι».

«Κύριε Πάγκαλε, να σας θυμίσω ότι είπατε "μαζί τα φάγαμε"», συνεχίζει. «Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια», απαντά ο κ. Πάγκαλος, που δεν φημίζεται για την διπλωματία του.

«Όχι, κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε, σας παρακαλώ, να πάρω την πιατέλα σας;», συνεχίζει ο 35χρονος, και χωρίς δεύτερη σκέψη παίρνει τον δίσκο με τα ψάρια και τον πηγαίνει στην παρέα του, που τον αποτελειώνει.

Ο αντιπρόεδρος λέγεται πως αποχώρισε εμφανώς, και μυστηριωδώς, θιγμένος…

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v