Ψήφος «μη εμπιστοσύνης» από τους Αγανακτισμένους την Τρίτη

Σε κλιμάκωση της αντίδρασης ενώπιον της Βουλής καλούν οι Αγανακτισμένοι αυτή την Τρίτη, ώστε να δώσουν «ψήφο μη εμπιστοσύνης» στην νέα κυβέρνηση. Παράλληλα, οι Σπαρτιάτες αγανακτισμένοι αναμένονται να ολοκληρώσουν την πεζοπορία τους, φθάνοντας στο Σύνταγμα.
Ψήφος «μη εμπιστοσύνης» από τους Αγανακτισμένους την Τρίτη
«Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο “Μη Εμπιστοσύνης”. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά», δηλώνουν οι αγανακτισμένοι δια στόματος RealDemocracy.

Το κίνημα της πλατείας Συντάγματος αναμένεται να συγκεντρωθεί ενισχυμένο το απόγευμα της Τρίτης, όσο μέσα στην Βουλή ο πρωθυπουργός θα επιζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των τριακοσίων στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, οι Αγανακτισμένοι δηλώνουν πρόθυμοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση, με άμεσο στόχο να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο.

Στην ίδια αθηναϊκή συγκέντρωση αναμένεται να λάβουν μέρος και οι Σπαρτιάτες πολίτες, που ξεκίνησαν την Κυριακή ένα οδοιπορικό αγανάκτησης από το άγαλμα του Λεωνίδα της λακωνικής πόλης. Ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ως ημέρα άφιξης την Τετάρτη, αλλά τα συνεχή feeds στα μέσα δικτύωσης αναφέρουν πως η πορεία μπαίνει στην τελική ευθεία της. Οι Σπαρτιάτες πολίτες, που έθεσαν ως σύμβολο της πράξης τους την εικόνα της «Αρπαγής της Ευρώπης», θα επιδιώξουν να ενώσουν τις φωνές του με αυτές των Αθηναίων, οι οποίοι άκουσαν την Κυριακή από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ότι «φυλλοροούν».

Την ίδια ώρα, μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει πανελλήνια δημοσκόπηση της Kappa Research για το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ένας στους τρεις Έλληνες και ένας στους δύο Αθηναίους ειδικότερα θεωρούν πως το κίνημα των Αγανακτισμένων πρέπει να εξελιχθεί σε κόμμα. Συγκεκριμένα, το 44,2% όσων απάντησαν στην πλατεία Συντάγματος είπαν «ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ η κοινή γνώμη πανελλαδικώς έδωσε την ίδια απάντηση σε ποσοστό 30%.

Εν τω μεταξύ, στις 19.00 την Τρίτη έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο και η ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ενόψει των συζητήσεων περί μεσοπρόθεσμου σχεδίου. Έτσι, οι φωνές διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή αυτή την Τρίτη αναμένονται αρκετά δυνατές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v