Γενέθλια 2 χρόνων για το Μουσείο Ακρόπολης

Με μειωμένη τιμή στο εισιτήριο και μία δωρεάν συναυλία γιορτάζει το μουσείο της Ακρόπολης τα δεύτερα γενέθλιά του. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, η αίθουσα του Παρθενώνα σας περιμένει για να ευχηθείτε τα «χρόνια πολλά».
Γενέθλια 2 χρόνων για το Μουσείο Ακρόπολης
Με μειωμένη τιμή στο εισιτήριο και μία δωρεάν συναυλία γιορτάζει το μουσείο της Ακρόπολης τα δεύτερα γενέθλιά του. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, έχετε έναν ακόμη λόγο να κάνετε τη βόλτα σας γύρω από τον ιερό βράχο, αφού η αίθουσα του Παρθενώνα σας περιμένει για να ευχηθείτε τα «χρόνια πολλά».

Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την ημέρα που το Νέο Μουσείο Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό, αποκαλύπτοντας έναν υπερσύγχρονο χώρο που αναδεικνύει με τον ιδανικότερο τρόπο τα αρχαία μνημεία, και σβήνοντας διά παντός όλες τις μακρόχρονες διαμάχες για τα πού, πώς και γιατί που καθυστέρησαν τη δημιουργία του κατά 30 χρόνια (σ.σ.: ο πρώτος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διεξήχθη το 1976!).

Για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση του δεύτερου χρόνου λειτουργίας, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να «ρίξουν» την τιμή του εισιτηρίου στα 3 ευρώ, αλλά και να διοργανώσουν συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο προαύλιο του μουσείου. Έτσι, στις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων να παρουσιάζει έργα των Στράους, Βιβάλντι, Πιατσόλα και Τσαϊκόφσκι. Παράλληλα, οι εκθεσιακές αίθουσες και το εστιατόριο του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης

Αρχαιολογικά παιχνίδια, προβολές, «live» συντήρηση αρχαιοτήτων είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ξεκίνησε πρόσφατα το μουσείο, στα πλαίσια του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης». Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ολόκληρη μέρα εντός του μουσείου, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν με τις προσφερόμενες δράσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v