ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

GoogleArtProject: Μπείτε τώρα online σε 17 μουσεία

Εξερευνήστε μουσεία απ’ όλο τον κόσμο, ανακαλύψτε και δείτε εκατοντάδες καλλιτεχνικά έργα σε απίστευτα επίπεδα ανάλυσης, και ακόμα δημιουργήστε και μοιραστείτε τη δική σας συλλογή αριστουργημάτων.

GoogleArtProject: Μπείτε τώρα online σε 17 μουσεία

«Εξερευνήστε μουσεία απ’ όλο τον κόσμο, ανακαλύψτε και δείτε εκατοντάδες καλλιτεχνικά έργα σε απίστευτα επίπεδα ανάλυσης, και ακόμα δημιουργήστε και μοιραστείτε τη δική σας συλλογή αριστουργημάτων»

Με αυτό το μήνυμα υποδέχεται τους επισκέπτες του από χθες το GoogleArtProject, η διαδικτυακή γκαλερί του Google που ένωσε τις δυνάμεις του με 17 από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και συγκέντρωσε σε έναν ιστότοπο 1.000 κορυφαία έργα τέχνης όλων των εποχών από 486 καλλιτέχνες, δίνοντας ένα σοβαρό λόγο στους φιλότεχνους να μπουν στο internet.

Γιατί αυτό που κάνει τη διαφορά, πέρα από την ευχρηστία της πλοήγησης, είναι η υψηλή ανάλυση των ψηφιοποιημένων έργων που δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να εστιάσει σε λεπτομέρειες και να απολαύσει το έργο σε εξαιρετική ποιότητα προβολής.

Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες που συνοδεύουν κάθε εικαστικό δημιούργημα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής συλλογής, καθιστούν το GoogleArtProject χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για σπουδαστές ή απλώς φιλομαθείς.

To GoogleArtProject παρουσιάστηκε στην γκαλερί Tate Britain στο Λονδίνο, με τον αντιπρόεδρο Engineering του Google να δηλώνει ενθουσιασμένος «που συνεργαστήκαμε με κορυφαία μουσεία προσφέροντας τεχνολογία αιχμής».

Τα μουσεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v