Χαλαρώστε! Υπάρχει τρόπος

Αν δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από την ένταση της ημέρας, εκπαιδευθείτε στη χαλάρωση μέσα από 10 απλά βήματα και βοηθήστε μυαλό και σώμα να ανταπεξέλθουν στο άγχος της καθημερινότητας.
Χαλαρώστε! Υπάρχει τρόπος
Όταν η μουσική, ένα ζεστό μπάνιο ή μια βόλτα στο πάρκο δεν επαρκούν για να διώξουν την υπερδιέγερση, η προγραμματισμένη χαλάρωση βοηθά μυαλό και σώμα να αναρρώσουν από το άγχος μιας δύσκολης ημέρας. Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι ασκήσεις χαλάρωσης είναι ένα από τα καλύτερα «δώρα» που μπορούμε να κάνουμε για την ψυχική μας υγεία, καθώς προλαμβάνουν την εμφάνιση χρόνιου άγχους. Δείτε πώς μπορείτε να εκπαιδευθείτε στην ηρεμία και να αποφορτίζεστε από την ένταση μέσα από 10 απλά βήματα.

Τα βήματα της χαλάρωσης
1. Απομονωθείτε.
Επιλέξτε έναν ήσυχο χώρο που ξέρετε ότι δεν θα σας διακόψει κανείς.
2. Τεντωθείτε. Πριν ξεκινήσετε, κάντε μερικές ήπιες ασκήσεις διατάσεων για να διώξετε την ένταση από τους μυς.
3. Βολευτείτε. Καθίστε ή ξαπλώστε κάπου που θα αισθάνεστε άνετα.
4. Πάρτε ανάσα. Ξεκινήστε να αναπνέετε αργά και βαθιά, ήρεμα και χωρίς να καταβάλλετε προσπάθεια.
5. Από κάτω προς τα πάνω. Πιέστε ελαφρά και μετά χαλαρώστε όλα τα σημεία του σώματός σας, ξεκινώντας από τα πόδια και ανεβαίνοντας προς τα πάνω μέχρι το κεφάλι και το πρόσωπο.
6. Φανταστείτε. Καθώς εστιάζετε σε κάθε περιοχή του σώματός σας, σκεφτείτε πράγματα που σας γεμίζουν θαλπωρή και σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα.
7. Διώξτε τον αρνητισμό. Απωθήστε οτιδήποτε σας αγχώνει. Φανταστείτε τις κακές σκέψεις να φεύγουν μακριά σας.
8. Μη χαλαρώνετε με το ζόρι. Μην προσπαθείτε να χαλαρώσετε, απλώς αφήστε να φύγει η ένταση από τους μυς σας και δώστε τους χρόνο να χαλαρώσουν σταδιακά.
9. Αδειάστε. Αφήστε το μυαλό σας να καθαρίσει από τις σκέψεις ή οραματιστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα ήρεμο και όμορφο μέρος.
10. Μη βιάζεστε. Παραμείνετε σε αυτή την κατάσταση για 20 λεπτά, στη συνέχεια πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και ανοίξτε τα μάτια, αλλά περιμένετε λίγα λεπτά ακόμη προτού σηκωθείτε.

Είναι σημαντικό να βρίσκετε χρόνο για τις ασκήσεις χαλάρωσης σε καθημερινή ή τουλάχιστον συχνή βάση.

Πηγή: BBC Health
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v