Spa στην Αθήνα: Χαλάρωση... εκ των έσω

Αν νομίζετε ότι πρέπει να ξενιτευτείτε για να χαλαρώσετε... ξανασκεφτείτε το. Δέκα αθηναϊκά spa υπόσχονται βασιλικές περιποιήσεις, για να υποδεχτείτε την άνοιξη λαμπεροί και αναζωογονημένοι, χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από τη γειτονιά σας.
Spa στην Αθήνα: Χαλάρωση... εκ των έσω
Δέκα χρόνια μετά την επανεμφάνιση της μόδας των spa, ο αναγνώστης έχει πλέον μάθει να προσπερνά τις εισαγωγές κειμένων σαν αυτό, βέβαιος ότι θα μιλούν για τους σύγχρονους αγχωτικούς τρόπους ζωής, την επιτακτική ανάγκη για χαλάρωση, το σώμα και την κατά Ιπποκράτη δυνατότητά του να γιατρεύει τον εαυτό του αν του δοθεί η ευκαιρία, την επανανακάλυψη των ανατολίτικων φιλοσοφιών και την αρχέγονη ιστορία τους. Αυτή τη φορά, θα την προσπεράσουμε κι εμείς.

Θα πούμε μόνο ότι, μέρες που είναι, με την άνοιξη να έχει κάνει την έφοδό της και το μυαλό να ταξιδεύει ήδη σε παραλίες –βιαζόμαστε πολύ;– μία ριζική αναζωογόνηση τη χρειαζόμαστε, αν μη τι άλλο για να τινάξουμε από πάνω μας τη σκόνη του χειμώνα –εντάξει, και κάτι λίπη που μας συσσώρευσε το πασχαλινό αρνάκι.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε δέκα αθηναϊκά spa, που θα φροντίσουν να υποδεχθούμε την πλέον αγαπημένη εποχή του χρόνου λάμποντας από την κορυφή ως τα νύχια, και απαλλαγμένοι από κάθε στρεσογόνο σκέψη.

Nilaya Mystic Spa: Ζεν ατμόσφαιρα, μίνιμαλ διακόσμηση, χαλαρωτική μουσική, κεριά που φωτίζουν διακριτικά το χώρο, άρωμα από αιθέρια έλαια να πλανώνται στην ατμόσφαιρα. Tο Nilaya Mystic Spa, στην Κηφισιά, υπόσχεται να μας κάνει να… ξανανιώσουμε, με περισσότερες από τριάντα εξειδικευμένες θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα. Ξεχωρίσαμε την απολέπιση σώματος Salt Glow με άλατα από την Νεκρά Θάλασσα και πέταλα από calendula για τη βελτίωση της υφής και τη λείανση της επιδερμίδας, η τιμή της οποίας δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ, καθώς και το Nilaya Massage, που συνδυάζει σιάτσου, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία και νδικό μασάζ κεφαλής, στην τιμή των 85 ευρώ για μία ώρα, ή 95 ευρώ για 75 λεπτά. Υπάρχουν, επίσης, εξειδικευμένες θεραπείες αποκλειστικά για άνδρες, καθώς και ειδικά πακέτα για δύο, για μέλλουσες μαμάδες και για… βιαστικούς, που έχουν μόνο 30 λεπτά στη διάθεσή τους.

GB Spa: Το spa του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μέλος της Spa Collection της Starwood, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα spa της πόλης. Οι μοναδικές Thermal Suites σας υποδέχονται με laconium, σάουνα και ατμόλουτρο βοτάνων, ενώ εν συνεχεία δροσίζεστε στο Ice Fountain πριν συνεχίσετε την περιποίηση στο ήσυχο Amethyst Grotto. Από τις θεραπείες, ξεχωρίσαμε την Anti-Cellulite Wrap Treatment by Algoane, περιποίηση περιτύλιξης με τα φημισμένα φύκια της Βρετάνης και αιθέρια έλαια, που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και σμιλεύουν το σώμα, η τιμή της οποίας είναι 121,50 ευρώ για μία ώρα και 15 λεπτά, αν την κλείσετε online κερδίζοντας 10% έκπτωση στις τιμές τιμοκαταλόγου.

Cocoon Urban Spa: Το δημοφιλές spa της Αγίας Παρασκευής προσφέρει περισσότερες από 30 θεραπείες αναζωογόνησης και περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα σε ένα ζεν περιβάλλον που μας φτιάχνει τη διάθεση. Δοκιμάστε το Sugar Fix, που περιλαμβάνει scrub σώματος από μαύρη ζάχαρη, πλούσια σοκολατένια μάσκα και μασάζ κεφαλιού και σώματος (90 ευρώ, διάρκεια 90 λεπτά) ή το Cocoon Facial, πλήρη περιποίηση προσώπου και σώματος που συνδυάζει την αρωματοθεραπεία με τη φυτοθεραπεία για εκπληκτικά αποτελέσματα (95 ευρώ, διάρκεια μία ώρα και 45 λεπτά). Ειδικές προσφορές και πακέτα ημέρας προσφέρονται τακτικά.

Quick Spa: Στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα πανέμορφο διατηρητέο αρχοντικό, αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι χρήμα, το Quick Spa προσφέρει θεραπείες express, σε ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς καμία έκπτωση σε αποτελεσματικότητα ή εξειδίκευση. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από τα ψώνια, τον καφέ ή τη… δουλειά σας στο κέντρο, και πεταχτείτε για μια έναν καθαρισμό προσώπου ή μια θεραπεία αναζωογόνησης. Οι τιμές για τις θεραπείες προσώπου ξεκινούν από 38 ευρώ, και για τις θεραπείες σώματος από 32 ευρώ, ενώ κατά καιρούς πραγματοποιούνται ειδικές προσφορές, όπως το πακέτο που περιλαμβάνει θεραπεία αναζωογόνησης προσώπου με αρωματοθεραπεία, shiatsu πλάτης, μάσκα χεριών και μακιγιάζ στην τιμή των 45 ευρώ.

King George II Palace: Στην καρδιά της πόλης, στο 5άστερο ξενοδοχείο της αλυσίδας Classical Hotels σας υποδέχεται ένα ξεχωριστό spa. Χαλαρώστε στα γαλαζοπράσινα νερά της πισίνας Elixir, απολαύστε το νερό που αναβλύζει από τον βυθό του τζακούζι με τα πολύχρωμα ψηφιδωτά και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, χαλαρώνοντας στο χαμάμ και τη σάουνα. Για τη συνέχεια, επιλέξτε μία από τις μοναδικές θεραπείες, όπως το Βασιλικό Μασάζ, που συνδυάζει αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, λεμφικό μασάζ, μασάζ κεφαλής, προσώπου και αυχένα (60 λεπτά, 85 ευρώ) ή το Caviar Body Elixir, μάσκα από χαβιάρι και λεμφικό μασάζ για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, που αποβάλει τις τοξίνες, βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος (90 λεπτά, 130 ευρώ), ή δημιουργήστε το δικό σας πακέτο, επιλέγοντας τρεις περιποιήσεις και κερδίζοντας έκπτωση 20%. Δείτε τη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, για αναλυτικές πληροφορίες.

Divani Athens Spa & Thalasso Center: Λίγο έξω από τα… τείχη της πρωτεύουσας –τόσο ώστε να μπορούμε να το θεωρήσουμε μίνι απόδραση, κυριολεκτικά και μεταφορικά– το Divani Athens Spa & Thalasso Center στη Βουλιαγμένη είναι το μοναδικό κέντρο θαλασσοθεραπείας της Αττικής. Δοκιμάστε τη Μάσκα Coldmarine, μια αναζωογονητική, καταπραϋντική θεραπεία που φωτίζει την επιδερμίδα του προσώπου (90 ευρώ, διάρκεια 60 λεπτά) και το θαλασσινό υδρομασάζ με την πρωτοποριακή μέθοδο Thalaxion (55 ευρώ, διάρκεια 20 λεπτά).

Iraaya Spa & Fitness: Ένας χώρος βγαλμένος από την εικονογράφηση ανατολίτικων παραμυθιών αναλαμβάνει να χαλαρώσει και να ταξιδέψει το μυαλό, και οι θεραπείες του spa της Αργυρούπολης υπόσχονται τα ίδια προνόμια για το σώμα. Ξεχωρίσαμε την Chocolate Therapy για το πρόσωπο, θεραπεία με σοκολάτα και πινελιές από καφέ και βανίλια με έντονες συσφικτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η τιμή της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ για διάρκεια μιας ώρας, και την ινδονησιακή τελετουργία Lulur για το σώμα, ένα συνδυασμό αρωματικών μπαχαρικών, γιαουρτιού και φρούτων για βαθιά ενυδάτωση και μεταξένιο αποτέλεσμα στο δέρμα, που θα σας κοστίσει 80 ευρώ για 75 λεπτά. Δοκιμάστε, επίσης, την Golden Line Face ή Body, θεραπείες με προϊόντα που περιέχουν χρυσό 23 καρατίων για τόνωση της δραστηριότητας των κυττάρων και ενίσχυση της άμυνάς τους, ginger για συσφικτική και αντιοξειδωτική δράση και πρωτεΐνη μεταξιού για αύξηση της ελαστικότητας και μεταξένια απαλότητα: 100 ευρώ για 90 λεπτών θεραπεία σώματος, ή 90 ευρώ για 90λεπτη θεραπεία προσώπου.

Crystalotherapy: Κατά πάσα πιθανότητα θα το έχετε ακουστά ως Αλατοσπήλαιο… Και είναι το μόνο αλατοσπήλαιο στο κέντρο της Αθήνας. Οι τοίχοι και η οροφή του είναι καλυμμένοι με βράχια ορυκτού πακιστανικού αλατιού, το θερμαινόμενο δάπεδο έχει μίγμα ορυκτού πολωνικού αλατιού (70%) και θαλάσσιου αλατιού από τη Νεκρά Θάλασσα, έτσι ώστε να δημιουργείται εντός του σπηλαίου το ευεργετικό, ιαματικό μικροκλίμα των πολωνικών αλατωρυχείων. Οι θεραπείες, βασισμένες στις ευργετικές ιδιότητες του αλατιού –σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, 45 λεπτά παραμονή στο αλατωρυχείο ισοδυναμούν με τρεις ημέρες έκθεσης στη θαλασσινή αύρα– υπόσχονται να μας χαλαρώσουν και να θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι στο stress, τις ιώσεις και την κόπωση. Όσον αφορά τις τιμές, ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το πακέτο των πέντε συνεδριών, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάστημα 20 ημερών, κοστίζει 120 ευρώ.

MF Day Spa: Ένας υψηλής αισθητικής χώρος στο κέντρο της Αθήνας, στο Νέο Κόσμο, υπόσχεται να γαληνέψει τις αισθήσεις μας και να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα. Θεραπείες προσώπου, σώματος, ειδικά ανδρικά προγράμματα, χαμάμ, αλλά και υπηρεσίες αισθητικής –νύχια, μακιγιάζ, μαλλιά, αποτρίχωση– συνθέτουν ένα πακέτο «όλα σε ένα», για να μας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Δοκιμάστε το Θιβετιανό Peeling, με μεταλλικά στοιχεία, almond oil και αιθέρια έλαια που επιλέγονται προσεκτικά ανάλογα με τον τύπο του κάθε δέρματος, για το σώμα ή το πρόσωπο (από 60 έως 100 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, διάρκεια 90 λεπτά) ή το Cream and Honey, που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα χάρη στο συνδυασμό του μελιού με κρέμα και αιθέρια έλαια (105 ευρώ, διάρκεια 80 λεπτά).

Chryssalis Day Spa: Με ιστορία που αγγίζει τα 18 χρόνια, δεν είναι να απορεί κανείς που το κηφισιώτικο Chryssalis απολαμβάνει τη φήμη ενός από τα καλύτερα spa της Αθήνας. Από τις θεραπείες προσώπου, ξεχωρίσαμε την Dermabration, η οποία, με ελεγχόμενη ροή μικροκρυστάλλων στο πρόσωπο, συνδυάζει την απολέπιση και την αναρρόφηση, ενεργοποιεί την ελαστίνη και το κολλαγόνο του δέρματος, με αποτέλεσμα να γίνεται η επιδερμίδα πιο λαμπερή και πιο λεία –η τιμή της κυμαίνεται από 110 έως 140 ευρώ– ενώ από αυτές του σώματος αξίζει να δοκιμάσετε τη θεραπεία Piroche που βασίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και βοηθά τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες και τα επιβαρυντικά κατάλοιπα του μεταβολισμού από το σώμα –η τιμή της κυμαίνεται από 80 έως 110 ευρώ. Διατίθενται, επίσης, θεραπείες με laser και ειδικά ανδρικά προγράμματα.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v