Νέα Ζηλανδία: Online υποστήριξη στους σεισμοπαθείς

Η διαδικτυακή κοινότητα κινητοποιείται για να προσφέρει βοήθεια. Λίγες ώρες μετά τον σεισμό στο Κράιστσερτς, η ομάδα του Google δημιούργησε το «Person Finder», ένα web εργαλείο που δίνει πληροφορίες για την τύχη των αγνοούμενων.
Νέα Ζηλανδία: Online υποστήριξη στους σεισμοπαθείς
Μέσα σε λίγες ώρες από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε χθες το βράδυ το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, η «ομάδα έκτακτης ανάγκης» του Google έστησε ένα απλό online εργαλείο για να βοηθήσει τους πληγέντες να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με αγνοούμενους φίλους και συγγενείς.

Το «Person Finder» μετρά ήδη 4.800 εγγραφές για ανθρώπους η τύχη των οποίων αγνοείται, αλλά και από αυτούς που ενημερώνουν τους τρομοκρατημένους συγγενείς τους ότι είναι καλά.

Άλλη μία ιστοσελίδα -που δημιουργήθηκε κυριολεκτικά εν μία νυκτί από την Επιτροπή Σεισμών στη Νέα Ζηλανδία- επιτρέπει στους κατοίκους του Κράιστσερτς να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί, στέλνοντας αναφορές (μέσω e-mail ή twitter) για παγιδευμένα άτομα, κατεστραμμένα κτήρια, ακόμη και τα σημεία που μπορεί να βρει κάποιος δημόσιο τηλέφωνο. Οι χρήστες μπορούν να επισημάνουν την τοποθεσία τους στον χάρτη της περιοχής, προκειμένου να λαμβάνουν ενημέρωση από το site κάθε φορά που έρχεται κάποια νέα αναφορά εντός 20 χλμ από το σημείο που βρίσκονται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v