Αίγυπτος: Η παλιά τεχνολογία στο πλευρό των εξεγερμένων!

Fax, ερασιτεχνικά ραδιόφωνα και dial-up συνδέσεις επιστρατεύουν οι πολίτες στην Αίγυπτο για να παρακάμψουν τη διακοπή παροχής internet που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Αίγυπτος: Η παλιά τεχνολογία στο πλευρό των εξεγερμένων!
Fax, ερασιτεχνικά ραδιόφωνα και dial-up συνδέσεις επιστρατεύουν οι πολίτες στην Αίγυπτο για να παρακάμψουν τη διακοπή παροχής internet που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Στις 27 Ιανουαρίου, η Αίγυπτος μένει χωρίς internet ύστερα από εντολή της κυβέρνησης που κόβει όλες τις διεθνείς συνδέσεις. Η αντίδραση από πλευράς διαδηλωτών δεν αργεί, αφού διαδικτυακοί ακτιβιστές ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι παλιές τεχνολογίες ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία.

Τα dial-up modems είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα που χρησιμοποιούν πλέον οι Αιγύπτιοι. Ακτιβιστές, όπως οι We Re-Build και Telecomix, κυκλοφορούν λίστες από διεθνείς αριθμούς που συνδέονται με dial-up modems και δίνουν συμβουλές για τους τρόπους που μπορεί να πραγματοποιηθεί η σύνδεση.

Πάροχοι σε Γαλλία, ΗΠΑ, Σουηδία, Ισπανία και άλλα κράτη έχουν στήσει modems που δέχονται τις κλήσεις, προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες με τους διαδηλωτές, και δεν είναι λίγοι αυτοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες και συσκευές fax είναι δύο ακόμα τεχνολογίες που «ξέθαψαν» οι διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά και για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι το τεχνολογικό παρελθόν διατηρεί την αξία του.

Πηγή: BBC News
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v