#NojusticeGR: "Κίνημα" κατά της πολιτικής ατιμωρησίας στο Twitter

Από τα bytes του social network ξεπήδησε στο Twitter το καταπληκτικό σύνθημα "nοJusticeGR". Στρέφεται κατά της ατιμωρησίας του εν Ελλάδι πολιτικού κόσμου και φαίνεται να παίρνει διαστάσεις. Εσείς θα ακούσετε το... πουλάκι;    
#NojusticeGR: Κίνημα κατά της πολιτικής ατιμωρησίας στο Twitter
Η αντίδραση του κόσμου μεγαλώνει και η ευρυματικότητά του ακολουθεί. Ευτυχώς, γιατί το δεύτερο χωρίς το πρώτο θα ήταν κενό, ενώ το πρώτο χωρίς το δεύτερο θα ήταν ΚΝίτικο. 

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από όταν ανάμεσα στα bytes του social network ξεπήδησε το καταπληκτικό σύνθημα "nοJusticeGR"- αγνώστου πατρός αλλά όλο και περισσότερων εραστών. Είναι ένα “hash tag” που κυκλοφορεί στο Twitter, δηλαδή μια λέξη- κλειδί που περιγράφει μια θεματική ενότητα. Οι ενότητες αυτές αποτελούνται από σύντομες απόψεις που όποιος θέλει τις προσυπογράφει και τις κάνει re-tweet σπρώχνοντάς τις ακόμα μακρύτερα ή προσθέτει τη δική του θέση.
 
nοJusticeGR, λοιπόν. Τι εννοεί ο ποιητής; Το nοJusticeGR συμπυκνώνει το παράπονο μιας κοινής γνώμης που της ζητούν αιματηρές θυσίες και εκείνη βλέπει την ατιμωρησία να χορεύει ανάμεσα στις στρεψόδικες και υποκριτικές κουβέντες του πολιτικού κόσμου. Ενός πολιτικού κόσμου που αλληλοκατηγορείται, φροντίζει να… αυτοπαραγράφεται και σίγουρα ξέρει πώς να κουκουλώνει.

Τι να κουκουλώνει; Τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τις διευκολύνσεις προς ημέτερους, τα ρουσφέτια τη σαπίλα που πνίγει τη Βουλή και το πολιτικό σύστημα. Ω, ναι στο κουκούλωμα είμαστε καλοί!

Όμως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμβατή με την καθημερινότητα των πολλών. Ο κόσμος θέλει να δει κάποιους να τιμωρούνται για τη ζωή του που χειροτέρευσε. Γιατί έτσι θεωρεί ότι θα είναι πιο εύκολο να την ανεχθεί. Θέλει να δει κάποιους να μπαίνουν στη φυλακή γιατί έτσι περιμένει ότι το σύστημα θα τιμωρήσει εκείνους που δεν το σεβάστηκαν, με τον τρόπο το σεβάστηκε αυτός.

Και τότε καταλαβαίνει ότι για ορισμένους δεν υπάρχει σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Μάλλον ποτέ δεν υπήρχε. Ή, για την ακρίβεια, υπάρχει όταν του ζητά να μη φοροδιαφεύγει αλλά δεν υπάρχει όταν μεγαλοϋπουργοί παραδέχονται ότι χρηματίστηκαν από πολεθνικές εταιρίες, αλλά –τι να κάνουμε;- πέρασε μια η πενταετία και η στάση τους δικαιώθηκε. Δεν παραγράφηκε- δικαιώθηκε. Αυτό νιώθει ο πολίτης και αυτό περιγράφει εύγλωττα το nοJusticeGR.

Ένα ολόκληρος πολιτικός κόσμος μας καλεί να τον προτιμήσουμε με βάση την ηθική την οποία το ίδιο του το σύστημα τον προτρέπει να καταστρατηγήσει- noJustice

Όλοι οι πολίτες είναι υπόλογοι έναντι του νόμου. Οι πολιτικοί όχι. Έχουν ασυλία- noJustice

Οι μίζες από εταιρίες θεωρούνται «τυχερά» - noJustice

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τον δικό σας πνευματικό οβολό κατά της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Βοήθειά σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v