Βίλλες διασήμων: Πωλείται όπως είναι... χρυσωμένο

«Διάσημα» σπίτια πωλούνται όσο όσο λόγω οικονομικής ή... προσωπικής κρίσης των ιδιοκτητών τους. Αν σας περισσεύουν μερικά εκατομμύρια ευρώ, τότε πιθανώς θα σας ενδιαφέρει να ρίξετε μια ματιά στα πιο hot deals της χρονιάς.
Βίλλες διασήμων: Πωλείται όπως είναι... χρυσωμένο
«Ο... Celebrity τρελάθηκε» θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε αναφερόμενοι στους πολλούς διάσημους που αυτήν την περίοδο πουλάνε σε τιμές ευκαιρίας τις πολυτελείς τους βίλλες. Ο λόγος; Μερικοί από αυτούς φαίνεται να πάσχουν οικονομικά (βλέπε Nicholas Cage), ενώ άλλοι πολύ απλά θέλουν να αλλάξουν περιβάλλον (βλέπε 50 Cent). Όπως και να έχει, βίλλες εκατομμυρίων δολαρίων πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας - που λέει ο λόγος – και εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα καλύτερα deals στην αγορά των «διάσημων» σπιτιών. Προλάβετε.

Dwayne Wade, παίκτης των Miami Heat
Περιοχή: Pinecrest, Florida
Αρχική τιμή: 8,9 εκατομμύρια δολάρια
Τρέχουσα τιμή: 3,3 εκατομμύρια δολάρια

Από το καλοκαίρι του 2009, η βίλλα του γνωστού και ως Superman του NBA Dwayne Wade, πωλείται στην τιμή ευκαιρίας - όπως λέει ο ίδιος στο Twitter – των 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Από μόνη της η προσφορά δεν φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική, αλλά αν αναλογιστούμε την αρχική τιμή πώλησης του σπιτιού (8,9 εκατομμύρια δολάρια). Τότε μιλάμε όντως για προσφορά. Το σπίτι είναι εντυπωσιακό τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Σε δώδεκα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το γαλλικής αρχιτεκτονικής σπίτι του διάσημου παίκτη, περιλαμβάνει έξι κρεβατοκάμαρες, επτά μπάνια, μαρμάρινη διακόσμηση, δωμάτιο home theater και ξεχωριστό μπάνιο για το κάθε δωμάτιο. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το σπίτι εδώ.



Eddie Murphy, ηθοποιός
Περιοχή:
Englewood, N.J
Αρχική τιμή: 30 εκατομμύρια δολάρια
Τρέχουσα τιμή: 14.9 εκατομμύρια δολλάρια

Ο Dr. Dolittle πουλάει την βίλλα του στο New Jersey από το 2004. Προφανώς δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον και έτσι ο διάσημος κωμικός αποφάσισε να ρίξει κατά πολύ την τιμή της. Το «φτωχικό» του, γνωστό και ως Bubble Hill, περιλαμβάνει σε έκταση είκοσι πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων τριάντα δύο δωμάτια, εκ των οποίων τα οκτώ κρεβατοκάμαρες, δωμάτιο bowling, εσωτερική πισίνα, γήπεδο racquetball, γυμναστήριο, στούντιο ηχογράφησης και ασανσέρ. Την πώληση του προσφάτως ανακαινισμένου σπιτιού έχει αναλάβει ο γνωστός μεσίτης Dennis McCormack της Prominent Properties Sotheby's International. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σπίτι εδώ.



Russell Simmons, επιχειρηματίας – παραγωγός- σχεδιαστής μόδας
Περιοχή: Saddle River, New Jersey
Αρχική τιμή: 24 εκατομμύρια δολάρια
Τρέχουσα τιμή: 7,3 εκατομμύρια δολλάρια

Ο γνωστός αμερικάνος επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης της μεγάλης Hip Hop δισκογραφικής Def Jam και σχεδιαστής των σειρών Phat Farm, Argyleculture και American Classics, αποφάσισε να πουλήσει την πολυτελή του βίλλα στην οποία μένει με την σύζυγό του Kimora Lee με σκοπό να μετακομίσει στο Μανχάταν. Με δέκα κρεβατοκάμαρες και επιχρυσωμένα ταβάνια στα δωμάτια, η βίλλα του Simmons χτίστηκε το 1996 και μοιάζει περισσότερο με... μουσείο παρά με σπίτι. Έχει έκταση πέντε χιλιάδες τετραγωνικά στρέμματα και βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από το Μανχάταν. Η τραπεζαρία και το γυμναστήριο είναι αρκετά μεγαλύτερα από ένα μέσο σπίτι, ενώ το διάσημο Versace Room περιλαμβάνει ένα κρεβάτι σχεδιασμένο από τον ιταλό σχεδιαστή, καθώς και έναν ουρανό σε σχήμα λιονταριού. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σπίτι εδώ.



Ichiro Suzuki, παίκτης baseball
Περιοχή: Issaquah, Washιngton
Αρχική τιμή: 1,8 εκατομμύρια δολάρια
Τρέχουσα τιμή: 1,5 εκατομμύρια δολάρια

Ο παίκτης των Seattle Mariners μετακόμισε πρόσφατα στην νέα του κατοικία στην Lake Sammamish και πουλάει πλέον το παλιό – και αρκετά μικρότερο – σπίτι του έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σπίτι είναι πέντε χιλιάδες τετραγωνικά και ανακαινίστηκε το 2003 με την προσθήκη λεπτομερειών από γρανίτη στην κουζίνα και τα μπάνια. Συνολικά περιλαμβάνει πέντε κρεβατοκάμαρες, τέσσερα μπάνια και κήπους με δύο λίμνες. Η κεντρική σουίτα του σπιτιού έχει δύο τζάκια, μπάνιο με ιταλικό μάρμαρο και prive αίθουσα προβολών. Ο Suzuki, 35 ετών, έφυγε από την Ιαπωνία το 2001 για να ξεκινήσει την καριέρα του στους Mariners και έκτοτε θεωρείται ο πιο επιτυχημένος παίκτης της ομάδας έχοντας τα καλύτερα στατιστικά από την εποχή του θρυλικού Jackie Robinson. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σπίτι εδώ.



Curtis Jackson, ράπερ
Περιοχή:
Farmington, Connecticut
Αρχική τιμή: 18,5 εκατομμύρια δολάρια
Τρέχουσα τιμή: 10,9 εκατομμύρια δολάρια

Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίσατε το παραπάνω όνομα, πρόκειται για τον διεθνούς φήμης ράπερ 50 Cent, ο οποίος από το 2007 προσπαθεί – μάταια- να πουλήσει την πολυτελή του βίλλα στο Connecticut, ρίχνοντας χρόνο με τον χρόνο το κόστος της. Την αγόρασε το 2003 έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων από την πρώην σύζυγο του Mike Tyson και έκτοτε σπάνια την χρησιμοποιούσε ως κατοικία του. Μάλιστα, ενώ το σπίτι βρισκόταν στο νούμερο 48 της οδού Poplar Hills, ο ίδιος άλλαξε το νούμερο σε – καλά το φανταστήκατε – 50. Η μεγάλη βίλλα έχει είκοσι ένα δωμάτια, είκοσι πέντε μπάνια, μια prive λίμνη, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο και μια τεράστια αίθουσα για ηχογραφήσεις. Όλα αυτά σε έκταση σαράντα οκτώ χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σπίτι εδώ. 



Mel Gibson, ηθοποιός
Περιοχή: Greenwich, Connecticut
Αρχική τιμή: 39 εκατομμύρια δολάρια
Τρέχουσα τιμή: 29.7 δολάρια

Μπορεί ο διάσημος ηθοποιός να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί σε ταινίες που σπάνε τα ταμεία, αλλά στο θέμα της πώλησης του σπιτιού του δεν τα πάει και τόσο καλά. Το σπίτι του γνωστό και ως Old Mill Farm πωλείται από το 2007, ενώ χτίστηκε το 1926 από τον αρχιτέκτονα Charles Lewis Bowman. Στα 15,800 τετραγωνικά της μέτρα, η βίλλα του ηθοποιού περιλαμβάνει δεκαπέντε κρεβατοκάμαρες, δεκαοκτώ μπάνια και μια μεγάλη αίθουσα με πανύψηλη καθεδρική οροφή. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ένας τεράστιος κήπος με θερμοκήπιο, σπίτι για τον κηπουρό, στάβλους, λίμνες, ακόμα και... λαβύρινθο σχεδιασμένο από τον James Doyle.



Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v