Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους… celebrities

Λάμψη, χλιδή, διασημότητα και... εγκλήματα. Μικρά, μεγάλα, πάθους, προμελετημένα, ομολογημένα, κρυφά. Η ιστορία των celebrities αυτού του κόσμου έχει από όλα. Συγκεντρώσαμε τις πιο καυτές συλλήψεις των τελευταίων ετών και... τις βγάζουμε «στη φόρα».
Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους… celebrities
της Έλενας Μπούλια

Μπορεί οι διασημότεροι stars του Hollywood και το αμερικανικού πενταγράμμου να μην έρχονται συχνά σε επαφή με τον απλό, θνητό κόσμο, όταν συναντιούνται όμως αυτό καμιά φορά λαμβάνει χώρα στη… φυλακή. Γιατί ποιος είπε πως τα είδωλα της εποχής που κάποιοι θαυμάζουν ή και λατρεύουν είναι τα καλά παιδιά που οι image makers τους θέλουν να προβάλλουν; Το αντίθετο, μάλιστα, αφού δεν είναι λίγοι από αυτούς που εκμεταλλεύονται τη δόξα και το χρήμα τους για να γλιτώνουν τις ποινές που ακολουθούν τις περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές αταξίες τους.

Ανατρέξαμε στα κατάστιχα των πλέον κουτσομπολίστικων ξενόφωνων μέσων και σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο διάσημες συλλήψεις.

Mel Gibson
Ο Mel Gibson έχει πει πως ξεκίνησε να πίνει όταν ήταν δεκατριών. Παρά τις προσπάθειές του να απεξαρτηθεί όμως, είχε συχνά προβλήματα με το νόμο. Συλλήφθηκε πρώτη φορά στο Τορόντο το 1984 επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Στις 28 Ιουλίου 2006 συλλήφθηκε στο Μαλιμπού, γιατί κρίθηκε ύποπτος πως οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Αναφέρθηκε ότι κατά τη σύλληψή του εξαπέλυσε στους αστυνομικούς αντισημιτικές βρισιές και άλλα προσβλητικά σχόλια. Όταν τελικά αφέθηκε ελεύθερος εξέδωσε δημόσια απολογία για την κακή συμπεριφορά του.


Naomi Campbell
Έχει συλληφθεί τουλάχιστον τρεις φορές και αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα κατηγορίες για επίθεση δευτέρου βαθμού επειδή σύμφωνα με ισχυρισμούς χτύπησε την βοηθό της πετώντας της το κινητό της τηλέφωνο. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2007 η Naomi εξέτισε ποινή πέντε ημερών κοινωνικής εργασίας επειδή επιτέθηκε βίαια στην καθαρίστριά της. 



Paris Hilton
Τον περασμένο Ιούνιο, η 26χρονη πάμπλουτη κληρονόμος εισήχθη σε φυλακές του Λος Άντζελες για να υπηρετήσει την ποινή της, αφού παραβίασε την περίοδο κατά την οποία είχε καταδικαστεί σε αστυνομική επιτήρηση, επειδή συνελήφθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Η πρώτη της σύλληψη είχε γίνει τον Ιανουάριο γιατί οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα. Καταδικάστηκε λοιπόν τον Ιούνιο σε 45μερη φυλάκιση και έμεινε τελικά 22 μέρες 


 Britney Spears
Μετά από τα συνεχή μέσα-έξω σε κλινικές αποτοξίνωσης από ναρκωτικές ουσίες, η 27χρονη τραγουδίστρια το 2007 έχασε την επιμέλεια των παιδιών της, αφού κρίθηκε από το δικαστήριο ανίκανη να τα φροντίσει. Έχει συλληφθεί αμέτρητες φορές από την αστυνομία αφού συνεχίζει να οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών και επειδή οδηγεί χωρίς δίπλωμα, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο επειδή όσες φορές βλέπει τα παιδιά της αρνείται μετά να τα επιστρέψει στον πατέρα τους που κατέχει την κηδεμονία. Τον περασμένο Ιανουάριο το δικαστήριο της απαγόρεψε εντελώς την όποια επαφή με τα παιδιά, ενώ τον τελευταίο καιρό περνά πολλές μέρες σε ψυχιατρική κλινική του Λος Άντζελες.

George Michael
Τον Οκτώβριο του 2006, ο αγαπημένος τραγουδιστής της pop συνελήφθη από αστυνομικούς για κατοχή κάνναβης και αφού βρέθηκε αναίσθητος στις ρόδες του αυτοκινήτου του για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά. Κατηγορήθηκε, επίσης, από την αστυνομία για ανεπίτρεπτη οδήγηση (είχε συλληφθεί και τον Απρίλιο του 2006 όταν έπεσε και διέλυσε τρία παρκαρισμένα οχήματα) αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά. Σε συνέντευξη που έδωσε αργότερα δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε κρύψει τη «συμπάθειά» του στην κάνναβη.

Hugh Grant
Ο γοητευτικός Άγγλος ηθοποιός συνελήφθη τον Ιούνιο του 1995 από την αστυνομία, όταν τον έπιασαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και πάνω στην «πράξη» με την ιερόδουλο Divine Brown. Ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά που θίγει τη δημόσια αιδώ και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια αστυνομικής επιτήρησης, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Δήλωσε αργότερα «Νομίζω πως όλοι ξέρουμε στη ζωή τι είναι λάθος και τι είναι σωστό. Και εγώ έκανα ένα λάθος. Το παραδέχομαι.» Τον Απρίλιο του 2007 ο Grant συνελήφθη και πάλι με την κατηγορία ότι επιτέθηκε βίαια στον paparazzi Ian Whittaker. Δεν σχολίασε καθόλου το γεγονός, από το οποίο μάλιστα βγήκε αλώβητος, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να του προσαρτηθεί κάποια ποινή.

Boy George
Οι ερωτικές προτιμήσεις του βρετανού τραγουδιστή Boy George είναι γνωστές. Όλες; Όχι ακριβώς. Οι βρετανικές αρχές ανακάλυψαν μια νέα πτυχή τους όταν το περασμένο φθινόπωρο το μοντέλο από τη Νορβηγία, ο κ. Auden Karlsen κατήγγειλε τον σούπερ σταρ των ‘80 για «φυλάκιση» και κακομεταχείριση. Σύμφωνα με τη Sun, ο κ. Karlsen έκανε λόγο για αλυσόδεμά του στον τοίχο και για απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας. Μετά την καταβολή της εγγύησης ακολούθησαν διαδοχικές αναβολές της εκδίκασης με την δικάσιμο να έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Νίκος Σεργιανόπουλος
Σε δημόσια αυτοκριτική (που έλεγαν και οι παλαιότεροι) αναγκάστηκε να υποβληθεί ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος προ ολίγων μηνών, όταν συνελήφθη με ποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή του. Ο συμπαθής ηθοποιός, αφού αφέθηκε ελεύθερος, έκανε δημοσίως λόγο για «χρόνια εξάρτηση» και για προσπάθειες απεμπλοκής του από το ναρκωτικό, επικαλούμενος τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας περί κατοχής και χρήσεως ναρκωτικών που είναι σημαντικά (αν και όχι όσο θα έπρεπε) ελαστικότερες από εκείνες για κατοχή και εμπορία. Για το προηγούμενο κρούσμα σύλληψης Ελλήνων celebrities θα πρέπει να ανατρέξουμε στο καλοκαίρι του 2001 και στο περίφημο «γιωτ» που φιλοξένησε διασημότητες όπως ο κ. Λαζόπουλος και ο κ. Ρουβάς...

Mischa Barton
Στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, η νεαρή σταρ συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, έχοντας στην κατοχή της ναρκωτικές ουσίες, και μάλιστα χωρίς δίπλωμα. Η 21χρονη ηθοποιός έγινε έτσι η τελευταία στη σειρά των διάσημων σταρ της ηλικίας της –Paris Hilton, Nicole Richie και Lindsay Lohan– που αντιμετώπισαν την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή της ανήλθε τελικά στα 10.000 δολάρια.


Kelis

Η διάσημη τραγουδίστρια συνελήφθη στις 2 Μαρτίου 2007 στο Miami Beach της Florida με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και αντίσταση κατά της αρχής. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Kelis, γυναίκα του star της rap Nas, καταφέρθηκε λεκτικά, ενώ προσπάθησε και σωματικά, συγκρατήθηκε όμως από την παρέα της, εναντίων πορνών στο South Beach οι οποίες, όπως τελικά αποδείχθηκε, ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης. Η οξύθυμη σταρ αφέθηκε ελεύθερη μερικές ώρες αργότερα, με την εγγύηση των 1.500 δολαρίων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v