Τι οδηγούν 10 διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου

Τη μπάλα πολλοί μπορεί να μίσησαν, τα λεφτά και τα πολυτελή αυτοκίνητα, που το ποδοσφαιρικό ταλέντο μπορεί να αποφέρει... ουδείς! Μάθετε τι οδηγούν οι σπουδαιότεροι "μπαλαδόροι" του κόσμου όταν δεν τριπλάρουν στο χορτάρι.
Τι οδηγούν 10 διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου
Όπου υπάρχουν άνδρες υπάρχει και μπάλα. Όπου υπάρχει μπάλα υπάρχουν και λεφτά. Και όπου υπάρχουν άνδρες, μπάλα και λεφτά, υπάρχουν και πανάκριβα αυτοκίνητα. Αυταπόδεικτος συλλογισμός αν κρίνει κανείς από τα απίστευτα οχήματα που οδηγούν οι σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου, οι οποίοι κάπως πρέπει να αξιοποιήσουν τα αστρονομικά ποσά που κερδίζουν από τα κατά καιρούς συμβόλαιά τους.

Για τι ποσά μιλάμε; Σύμφωνα με την περσινή έρευνα της ελεγκτικής και συμβουλευτικής εταιρίας Deloitte, η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου, η Real Μαδρίτης, πούλησε την προηγούμενη χρονιά εισιτήρια ύψους 350 εκατομ. ευρώ, ενώ ο μέσος παίκτης της Α’ Εθνικής στη Μεγ. Βρετανία κερδίζει περί τα 2 εκατομ. ευρώ το χρόνο. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, ότι οι πιο επιτυχημένοι ποδοσφαιριστές του κόσμου οδηγούν τα πλέον εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Δείτε, σύμφωνα με τους Forbes, ποιοι είναι αυτοί και τι οδηγούν;

David Beckham: Porsche 911 Turbo Cabriolet

Ο πρώην αστέρας της Real, David Beckham, γιόρτασε τη μεταγραφή του στη Los Angeles Galaxy πέρσι με μία ακόμα προσθήκη στην -έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακή- συλλογή αυτοκινήτων του, την Porsche 911 Turbo Cabriolet. Ο διασημότερος αθλητής του κόσμου χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο όχημα ακόμα και όταν χρειάστηκε να παραλάβει την Spice Girl σύζυγό του Victoria, από το Διεθνές Αεροδρόμια του Los Angeles. Λέγεται, πάντως, ότι ο Beckham είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός οδηγός. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ατζέντη του, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ανταλλαγής του συγκεκριμένου οχήματος με ένα άλλο (πιο καινούργιο) μοντέλο, αλλά δεν έχει διαρρεύσει ακόμα ποιο θα είναι αυτό.

Wayne Rooney: Lamborghini Gallardo

Μπορεί ο βασικός φορ της Μάντσεστερ, γνωστός στην Ελλάδα και ως «γου-ρούνι», να είναι μόνο 22 ετών, δύναται όμως να παρέχει στον εαυτό του την απόλαυση μιας Lamborghini Gallardo, αξίας 130.000 ευρώ. Και σύμφωνα με τα κουτσομπολίστικα βρετανικά τάμπλοϊντ, έχει ήδη προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, παραγγέλνοντας (και αναμένοντας από στιγμή σε στιγμή) τη νέα Lamborghini LP640 Murcielago, το κόστος της οποίας αγγίζει τις 220.000 ευρώ. (Αναρωτιόμαστε τι θα οδηγεί στα 32 του…)

Thierry Henry: Aston Martin Vanquish

Ο Γάλλος επιθετικός Thierry Henry έχτισε το μύθο γύρω από το όνομά του ως παίκτης της Arsenal, άρα δε μας κάνει εντύπωση που ένα από τα ακριβότερα αποκτήματά του είναι το κλασσικό βρετανικό σπορ όχημα. Η θρυλική Aston Martin Vanquish, αξίας 230.000 ευρώ, που οδηγεί, είναι το ίδιο όχημα που επελέγη για τον James Bond στην ταινία Die Another Day. Μην επιχειρήσετε, όμως, να αποκτήσετε την ίδια γιατί το μοντέλο αυτό σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2007.

Cristiano Ronaldo: Audi R8

Ένα από τα προνόμια του να είσαι παίκτης της Manchester United είναι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να αποκτήσεις ένα πολυτελές όχημα. Έρχονται αυτά σε εσένα. Έτσι, ένα από τα αυτοκίνητα του Cristiano Ronaldo είναι και το Audi R8, το οποίο απέκτησε ως μέρος της συμφωνίας για τη χορηγία της ομάδας από την Audi, με αποτέλεσμα να «γλιτώσει» τα 130.000 ευρώ που είναι η αξία του αυτοκινήτου.

Alessandro Del Piero: Fiat 500

Ο Ιταλός σταρ Del Piero, είναι αρχηγός της Juventus, μιας ομάδας που ουσιαστικά ελέγχεται από την οικογένεια Agnelli, στην οποία τυγχάνει να ανήκει και η Fiat. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προσέφερε πέρσι στον Del Piero το αποκλειστικό της «Νο.10», το μικρό, λευκό Fiat 500. Επειδή ο Del Piero φορά τον αριθμό 10 στη φανέλα του, γι’αυτό και η Fiat του έδωσε το δέκατο πρόσφατα ανανεωμένο μοντέλο, για να «ρολάρει» η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής. Για την ιστορία, ο απόγονος του «cinquecento» έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη, ως ένα φτηνό και ευχάριστο μοντέλο για όλους.

John Terry: Bentley Continental GT

Ο Άγγλος αστέρας και πρώην αρχηγός της Chelsea, John Terry, δεν διστάζει όταν πρόκειται να ξοδέψει, αν κρίνει κανείς από την Bentley του, αξίας 117.000 ευρώ. Δυστυχώς, η απόφασή του να την αφήσει για δύο ώρες σε θέση στάθμευσης για ανάπηρους, έμελλε να του κοστίσει τη θέση του ως αρχηγός της εθνικής Αγγλίας φέτος.

Didier Drogba: Mercedes SL65

Μπορεί ο φινετσάτος επιθετικός της Chelsea να διανύει μία χρονιά τραυματισμών, έχει την τύχη, ωστόσο, να παρηγορεί τον εαυτό του με την ασημένια του Mercedes, αξίας 130.000 ευρώ. Η SL-65 ξεχωρίζει για την ιπποδύναμη 604 αλόγων, σε έναν V-12 κινητήρα, που μπορεί να εκτιναχθεί από το μηδέν στο 100 στα πρώτα 4,2 δευτερόλεπτα.

Rio Ferdinand: Bentley Arnage

Ο παίχτης της Manchester United είχε αρκετές φορές στο παρελθόν μπλεξίματα εξαιτίας της οδήγησής του, αλλά δεδομένου του οχήματός του δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Η 6,8 λίτρων Bentley Arnage του Ferdinand, δέχτηκε το βάπτισμα του… γιαουρτιού (φράουλα) από τους συμπαίκτες του, όταν την απέκτησε το 2005, μία φάρσα που δεν αντιμετωπίστηκε με το ίδιο χιούμορ και από τον παίκτη.

Sol Campbell: BMW X5

Ο αμυντικός της Αγγλίας Sol Campbell δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που εκτιμά την αξία του πολυτελούς αυτού SUV, που μπορεί μεν να είναι ογκώδες, έχει δε φτιαχτεί περισσότερο ως όχημα πόλης παρά για να προσφέρει παράτολμες, off road συγκινήσεις. Ο Rooney, o Beckham και ο Ronaldo, είναι κάποια μόνο από τα ονόματα που έδειξαν επίσης προτίμηση σε αυτό το πετρελαιοκίνητο των 40.000 ευρώ (στην Αμερική -σύμφωνα πάντα με τους Forbes).

David James: Chrysler 300C

Μπορεί η επιλογή του James για ένα από τα κλασικά σεντάν της Chrysler να μοιάζει ασυνήθιστη, αλλά ο τερματοφύλακας της Αγγλίας δείχνει να ανήκει σε μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών. Ξόδεψε 2.500 ευρώ για να μετατρέψει την Chrysler του έτσι ώστε να τρέχει κυρίως με βιοκαύσιμα, κάτι που τον κάνει σαφώς να ξεχωρίζει από τους συμπαίκτες του. Το μόνο πρόβλημα είναι, όπως είπε ο James σε τοπικά μέσα, ότι το αμάξι χάλασε δύο μήνες μετά.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v