Μπινελίκια που ακούγαμε στα 90s

Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω και θυμηθήκαμε όλα εκείνα τα μπινελίκια που ακούγαμε στην τιμημένη δεκαετία των 90s.
Μπινελίκια που ακούγαμε στα 90s
Περνάνε τα χρόνια είναι η αλήθεια κι οι άνθρωποι αλλάζουν. Μαζί με τους ανθρώπους αλλάζουν κι άλλα πολλά. Από την τεχνολογία μέχρι και τις φράσεις της καθομιλουμένης στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα βρωμόστομα μπινελίκια όσο οι δεκαετίες περνούν κάποια από τα προαναφερθέντα θάβονται στη λήθη του χρόνου. Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε να ξεθάψουμε μερικά από τα μπινελίκια που ακούγονταν πολύ συχνά στην τιμημένη δεκαετία των 90s.

Κλα&&μπανιέρα: Μπινελίκιον πειραχτικό απέναντι σε εκείνον που φοβόταν κάτι. Από κατσαρίδες, ποντίκια, κλόουν, ταινίες θρίλερ, μέχρι τη διευθύντρια και τη μάνα του.

Μαλ@@οκ@@λης: Συνηθισμένο μπινελίκι μεταξύ αγοροπαρέας που αναφερόταν συνήθως σε εκείνον που έκανε μόνο ότι του έλεγαν οι άλλοι.

Αρ@@δο@@μπος: Μπινελίκι που ακουγόταν σε αντροπαρέες και συγκεντρώσεις που οι γυναίκες έλαμπαν δια της απουσίας τους

Τσαπερδωνοκ@@@σφυρίχτρα: Ατάκα που χαρακτήριζε όσους/ες ήταν πνεύμα αντιλογίας και πιο free spirit από τους υπόλοιπους.

Μαλέφας: Συνώνυμο του μαλ@@α ο μαλέφας αντηχούσε σχεδόν σε κάθε ελληνικό σχολείο των 90s για να μην φάμε αποβολή επειδή βρίζαμε.

Κ@@οπαιδαρας: Γηπεδικό μπινελίκι κυρίως που ακουγόταν εκατέρωθεν στις κερκίδες αντιπάλων ομάδων.

Τσόγλανος: Αλήτικη ατάκα που συνόδευε όλα τα «κακά» παιδιά της γειτονιάς που οι μανάδες μας δεν θέλανε να κάνουμε παρέα.

Μαλ@@ομπούκωμα: Μπινελίκι που χαρακτήριζε όλους όσοι ήταν πιο νωθροί και μετέθεταν την ευθύνη σε άλλους όταν είχαν κάνει κάποια βλακεία.

Μπετόβλακας: Μπινελίκιον που άκουγε εκείνος με τον οποίο δεν μπορούσες καθόλου να συνεννοηθείς καθώς δημιουργούσε συνεχώς πρόβλημα στην επικοινωνία σας.

Ψευτογα@@@ουλας: Ατάκα που συνόδευε εκείνον που περηφανευόταν ότι είχε πολλές ερωτικές κατακτήσεις, αλλά προφανώς δεν ίσχυε καμία εξ’ αυτών.

Κλαπ@@@ιδας: Εκείνος ο οποίος ήταν άεργος και δεν έκανε τίποτα πέρα από το να κάθεται και να λέει βλακείες.

Τσιμπ@@@ολεβιές: Αγνοείται ο εμπνευστής της ωστόσο αναφερόταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε όποιον έκανε το τσιράκι δασκάλων, αφεντικών, προϊσταμένων.

Φτωχομπινές: Διαχρονικός χαρακτηρισμός που γνώρισε έξτρα δόξες στα 90s. Εκείνος που δεν είχε την οικονομική άνεση να κάνει τη μεγάλη ζωή.

Κ@@οπετσωμένος/η: Έτερος γλαφυρος χαρακτηρισμός που μας έρχεται από τα 60s. Εκείνος που δεν χαμπαριάζει από προσβολές ή αναποδιές και προσπαθεί να κερδίσει αυτό που ήθελε μέχρι τέλους.

Παπάρας: Λέξη σχεδόν συνώνυμη του μα@@@α χαρακτήριζε εκείνον που ήταν επιρρεπής στο να μας κάνει τη ζωή δύσκολη. Ο παπάρας είναι μαζί μας ακόμη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v