Ο Τσαβούσογλου αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία ελληνικών νησιών

Ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών έθεσε εκ νέου ο προκλητικός υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο Τσαβούσογλου αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία ελληνικών νησιών
Τα ελληνικά νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν, αλλιώς θα ανοίξουμε προς συζήτηση θέμα κυριαρχίας, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πρακτορείο Anadolu, παρουσιάζοντας χάρτες με νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε την εικόνα με τους χάρτες που παρουσίασε ο Τσαβούσογλου στο τουρκικό πρακτορείο:
 


Παράλληλα, όπως δήλωσε, η Άγκυρα βάζει επίσημο τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Σχολιάζοντας τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου είπε: “Θα είμαι ειλικρινής, με όλο τον σεβασμό. Διαπιστώνουμε έλλειψη χαρακτήρα, το ζήσαμε πολύ αυτό. Φιλιούνται και αγκαλιάζονται, μετά όταν μπαίνουν στη συνάντηση, κάνουν πολύ βαριές κατηγορίες κατά της Τουρκίας“.

“Αυτό που κάνουν Μητσοτάκης και Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο να επικρίνουν την Τουρκία, αλλά και να εκστρατεύουν εναντίον της αμυντικής βιομηχανίας μιας συμμάχου χώρας του ΝΑΤΟ. Κάνουν λόμπι. Είναι αυτό συμβατό με το πνεύμα της συμμαχίας;” διερωτήθηκε.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα νησιά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «τα έδωσαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα αλλά τα νησιά οι Ιταλοί τα έδωσαν στην Ελλάδα το 1947 με την συνθήκη των Παρισίων. Και στις δύο συνθήκες υπάρχει ένας όρος: η Ελλάδα δεν θα στρατιωτικοποιήσει, δεν θα εξοπλίσει αυτά τα νησιά. Τα έδωσαν με αυτό τον όρο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v