Μακελειό στο Τέξας με 19 μαθητές νεκρούς και 2 δασκάλες

Ένας 18χρονος άνοιξε πυρ σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο  εκπαιδευτικούς.
Μακελειό στο Τέξας με 19 μαθητές νεκρούς και 2 δασκάλες
Δεκαοκτάχρονος έφηβος άνοιξε πυρ χθες Τρίτη σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο  εκπαιδευτικούς, τραγωδία που βυθίζει ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

Ο δράστης λέγεται Σαλβαδόρ Ράμος, και δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος είναι επίσης νεκρός, σύμφωνα με τις αρχές στην πόλη, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο.

Αρχικά έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, η κατάσταση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί -κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, είναι και αυτή νεκρή-, προτού πάει στο σχολείο, «εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του» και μπει στο κτίριο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οπλισμένος «με πιστόλι» και πιθανόν και «με τουφέκι».

Λίγες ώρες προτού σκορπίσει τον θάνατο, ο 18χρονος είχε στείλει ένα μήνυμα σε μια γνωστή του κοπέλα στο Instagram, δηλώνοντάς της ότι «είναι έτοιμος» να κάνει κάτι, χωρίς ωστόσο να της αποκαλύπτει τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Σαλβαδόρ έστειλε σε μια κοπέλα μέσω Instagram το μυστηριώδες μήνυμα «Είμαι έτοιμος (να το κάνω)». «Έτοιμος να κάνεις τι;» τον ρώτησε απορημένη η νεαρή, για να λάβει την απάντηση: «Θα σου πω πριν τις 11».

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα ως αυτό το στάδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v