Γιατί γκρεμοτσακίζονται τα κρυπτονομίσματα;

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κατρακυλούν κι εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιους λόγους έχουν πάρει την κατιούσα.
Γιατί γκρεμοτσακίζονται τα κρυπτονομίσματα;
Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος στον περίγυρο σου, ο οποίος θα έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, αναζητώντας το επόμενο bitcoin που θα τον κάνει ζάμπλουτο. Ωστόσο τα πράγματα για τους επίδοξους κρυπτό- Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι δύσκολα τις τελευταίες μέρες καθώς από τη μία το κραταιό Bitcoin δίνει μάχη να κρατηθεί πάνω από τα 30.000 δολάρια, την ώρα που το UST και το Luna της Terra κατρακυλούν στην κυριολεξία, αγγίζοντας ιστορικά χαμηλά.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ασκούν κριτική στο Bitcoin τη συγκεκριμένη περίοδο με τον Βασίλη Παζόπουλο από το Euro2day να τονίζει ωστόσο πως:

«Η βασική κριτική που υφίσταται το Bitcoin σε περιόδους έντονης υποχώρησης σαν και αυτή, είναι πως ο χαρακτηρισμός των φίλων του ως «ασφαλές καταφύγιο» αποδεικνύεται υπερβολικός και άστοχος. Αναμφίβολα, ένα περιουσιακό στοιχείο που παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα έναντι των κυριότερων νομισμάτων, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθείμέσο διαφύλαξης αξίας. Ωστόσο παραγνωρίζουν ότι το Bitcoin δεν έχει ακόμα την κεφαλαιοποίησή του χρυσού.

Όσο περνά ο καιρός τόσο το Bitcoin αποκαλύπτει την ταυτότητα του: ένα αναδυόμενο μέσο διαφύλαξης αξίας, το οποίο έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί παράλληλα και σε ένα μέσο πληρωμής. Αν τα επόμενα χρόνια φτάσει τα 12 τρισεκατομμύρια δολάρια, τότε σίγουρα οι διακυμάνσεις θα είναι πολύ πιο ήπιες. Επίσης η μεταβλητότητα οφείλεται εν μέρει στην λογιστική και φορολογική ασάφεια. Όσο ο χώρος ωριμάζει και οι κανόνες παγιώνονται, τα αίτια που συμβάλλουν στην αστάθεια θα μειώνονται».

Αν θες να έχεις μια πιο συνολική εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν στον θαυμαστό κόσμο των κρυπτονομισμάτων καλό είναι να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο του Euro2day.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v