Διασώστες του ΕΚΑΒ πήγαν να σώσουν άνθρωπο και ξυλοκοπήθηκαν

Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε στη Σαλαμίνα με κατοίκους του νησιού να επιτίθενται σε διασώστες του ΕΚΑΒ.
Διασώστες του ΕΚΑΒ πήγαν να σώσουν άνθρωπο και ξυλοκοπήθηκαν
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Σαλαμίνα, καθώς κάτοικοι του νησιού επιτέθηκαν σε διασώστες του ΕΚΑΒ, την ώρα που οι τελευταίοι εργάζονταν.

Με βάση σχετικό ρεπορτάζ του Mega, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να κάνουν μια διάσωση, όταν κάτοικοι της Σαλαμίνας τους επιτέθηκαν, τραυματίζοντας μάλιστα έναν διασώστη.

Δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το παραπάνω περιστατικό, ωστόσο το σωματείο των εργαζόμενων κατήγγειλε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ το σωματείο των διασωστών θα κάνει στάση εργασίας 7-10 το πρωί.

Ακολουθεί κι η ανακοίνωση των ΕΚΑΒ

«Απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ. Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό σήμερα το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v