Το βίντεο που κυκλοφόρησε η Ουκρανία μετά τη Eurovision θα σε κάνει να κλάψεις

Μετά τη νίκη τους στη Eurovision οι Ουκρανοί Kalush Orchestra έδωσαν στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο του τραγουδιού τους, Stefania.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε η Ουκρανία μετά τη Eurovision θα σε κάνει να κλάψεις

Οι Ουκρανοί Kalush Orchestra ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη διαγωνιζόμενη χώρα.

Αφού πέρασαν λίγες ώρες από την μεγάλη τους νίκη οι Ουκρανοί έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο βίντεο του τραγουδιού τους, «Stefania», το οποίο είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικό.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έγιναν στις βομβαρδισμένες πόλεις Μποροντιάνκα, Ιρπίν, Μπούσα  και Χοστομέλ της Ουκρανίας κι απεικονίζουν γυναίκες στα χακί, με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους. Σκηνές ολέθρου και καταστροφής εναλλάσσονται στο πολύ συγκινητικό αυτό βίντεο που δείχνει το απεχθές πρόσωπο του πολέμου.

Ενώ λοιπόν γυναίκες στρατιώτες μεταφέρουν παιδιά στις ρημαγμένες πόλεις, προκειμένου να τα επιστρέψουν ζωντανά στους δικούς τους, ο ράπερ Oleh Psiuk τραγουδά εν μέσω ερειπίων.

Το βίντεο άργησε να κυκλοφορήσει ώστε να μην επικριθεί για πολιτικοποίηση του μουσικού διαγωνισμού. Ωστόσο σε ελάχιστες ώρες προβολής μετρά ήδη περισσότερα από δύο εκατομμύρια views στο YouTube.



Στη συνέντευξη τύπου ο Psiuk ανέφερε: «Κάθε νίκη έχει σημασία για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Η νίκη είναι πολύ σημαντική για την Ουκρανία, ιδιαίτερα φέτος. Για εμάς, αυτή η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο σημαντική αυτές τις ημέρες».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v