Απίστευτες πληροφορίες για καθημερινά αντικείμενα που αγνοούσες

Γιατί έχουν τρύπες τα καπάκια των στυλό, και τι είναι αυτή η τρύπα στην κουτάλα των μακαρονιών; Οι απαντήσεις θα σε εκπλήξουν.
Απίστευτες πληροφορίες για καθημερινά αντικείμενα που αγνοούσες
Μικρές, σημαντικές και ασήμαντες, πληροφορίες που αγνοούσες για αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά, από στυλό και παπούτσια μέχρι συσκευασίες ντελίβερι και φούρνους μικροκυμάτων. Βάζουμε στοίχημα ότι πολλές από αυτές θα σε εκπλήξουν.

Γιατί έχουν τρύπες τα καπάκια των στυλό;



Για να μην πνιγείς αν τα καταπιείς κατά λάθος. Ναι, μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: Επειδή πολύς κόσμος μασουλάει αφηρημένος το καπάκι του στυλό του, αυτή η μικρή τρύπα είναι εκεί έτσι ώστε, αν κατά λάθος το καταπιείς, ο αέρας να περνά από μέσα της και να μην πεθάνεις από ασφυξία.

Γιατί είναι έτσι περίεργες οι συσκευασίες του κινέζικου;



Για να μπορείς να τις ανοίξεις και να τις κάνεις πιάτο –χωρίς πλάκα, δοκίμασε το, θα εκπλαγείς. Σε αντίθεση με τα στάνταρ πακέτα των ντελίβερι, αυτά τα τετράγωνα χάρτινα κουτάκια του κινέζικου έχουν πλευρές που ξεδιπλώνουν και μετατρέπονται σε βολικότατο πιάτο. Γι’ αυτό και δεν είναι ποτέ γεμάτα μέχρι πάνω, έτσι ώστε όταν το ανοίξεις το φαγητό να μην ξεχειλίσει.

Πώς βάζεις τα παπούτσια στο πλυντήριο;



Δένοντας τα κορδόνια τους μεταξύ τους, και εν συνεχεία μαγκώνοντας την άκρη των κορδονιών στην πόρτα, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Έτσι αποφεύγεις να ταλαιπωρήσεις τόσο τα παπούτσια όσο και τον κάδο του πλυντηρίου σου.

Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορετική τρύπα στα αθλητικά παπούτσια;



Λέγεται «κλείσιμο της φτέρνας» (ή heel lock στα αγγλικά) και χρησιμεύει στο να αποτρέπονται οι φουσκάλες από την τριβή της φτέρνας στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Για να την δέσεις, περνάς το κορδόνι της ίδιας μεριάς σχηματίζοντας μια θηλιά, όπως φαίνεται στην εικόνα, και βλέπεις τη ζωή σου να αλλάζει.

Τον αλατίζεις τον καφέ σου;

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, ελάχιστοι κόκκοι αλάτι μπορούν να σπάσουν την πικρίλα του καφέ καλύτερα απ’ ό,τι το κάνει η ζάχαρη. Για την ακρίβεια, σε πολλές ανατολικές κουλτούρες ο καφές σερβίρεται αλατισμένος εδώ και αιώνες.

Η κούπα που λειτουργεί σαν ηχείο



Αν θέλεις να ακούσεις μουσική από το κινητό σου αλλά δεν έχεις ηχειάκι Bluetooth, το να το τοποθετήσεις μέσα σε μια μεγάλη κούπα (άδεια προφανώς) μπορεί να αυξήσει εντυπωσιακά την έντασή του.

Μικροκύμα αγάπη μου

Κόντρα σε ό,τι μπορεί να έχεις ακούσει για τον φούρνο μικροκυμάτων, αυτή η έρευνα του Harvard λέει ότι στην πραγματικότητα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσεις τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού σου, χάρη στην ταχύτητα, την θερμότητα και την μικρότερη δυνατή χρήση νερού στην προετοιμασία.

Εμ ποτήρι, εμ σουβέρ



Το ήξερες ότι τα περισσότερα ποτήρια του καφέ που παίρνεις απέξω είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να στέκονται πάνω στα καπάκια τους, τα οποία αφού τα αφαιρέσεις τα χρησιμοποιείς για σουβέρ; Τώρα το ξέρεις.

Τι είναι αυτή η τρύπα στις κουτάλες;



Δεν θα το πιστέψεις, αλλά είναι μετρητής που χωρά ακριβώς μία μερίδα σπαγγέτι. Αυτό βέβαια αν τρως ανθρώπινες μερίδες ζυμαρικών, και δεν είσαι από εκείνους που μπορούν να καταναλώσουν ένα πακέτο ζυμαρικών στην καθισιά τους.

Πηγή: Brightside 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v