Life hacks που θα κάνουν την ζωή σου καλύτερη

Επειδή ποτέ δεν θα σταματήσουμε να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, οι παρακάτω συμβουλές είναι ό,τι πρέπει…

Γενικά λατρεύουμε να διαβάζουμε μικρούλικα, χρήσιμα life hacks. Και πολλές φορές είναι αστεία, αλλά αυτή η συλλογή που βρήκαμε στο Boredpanda είναι γεμάτη με συμβουλές που πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε πώς δεν τις σκεφτήκαμε νωρίτερα.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά τέλεια life hacks που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε την ζωή μας σε τάξη, αλλά και να είμαστε καλύτεροι συνάνθρωποι.

*Όταν κάνεις sign up σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αν σου ζητάει να βάλεις middle name (που δεν έχουμε στην Ελλάδα, άρα τ’ αφήνουμε κενό), βάλε το όνομα της σελίδας. Μετά, αν με κάποιο τρόπο αυτή η σελίδα δώσει τα δεδομένα σου σε διαφημιστικές και λαμβάνεις ύποπτα mails, θα μπορείς άμεσα από το όνομα με το οποίο σε προσφωνούν να καταλάβεις ποιος πουλάει τα δεδομένα σου.

*Αν προσπαθείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα, κάνε την ζωή σου πιο εύκολη με το να βλέπεις παιδικά προγράμματα, μεταγλωττισμένα σε εκείνη τη γλώσσα. Θα μιλάνε όλοι πιο αργά και θα εξηγούν βασικές έννοιες γραμματικής και λεξιλογίου, βοηθώντας σε να μάθεις πιο εύκολα.

*Αν αγοράζεις ηχεία ή ακουστικά, το καλύτερο τραγούδι για να τα δοκιμάσεις είναι το Bohemian Rhapsody των Queen, επειδή περιέχει την πλήρη γκάμα χαμηλών και ψηλών, και στη μουσική, και στα φωνητικά.

*Ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους είναι να συγκριθούμε με το πώς ήμασταν δύο χρόνια πριν.

*Έρευνες έχουν δείξει ότι το να υποδεικνύεις στους ανθρώπους ότι έχουν κάτι στα δόντια του/κατεβασμένο φερμουάρ/κτλ δεν είναι όσο άβολο και αγενές πιστεύεις, και ότι η πλειοψηφία νιώθουν τεράστια ευγνωμοσύνη. (Λογικό μας φαίνεται, κι εμείς θα νιώθαμε ευγνώμονες.)

*Αν έχεις λείψει αρκετές μέρες από το σπίτι, πρόσεξε καλά την μυρωδιά που θα έχει το σπίτι σου μόλις μπεις: έτσι μυρίζει στους καλεσμένους σου.

*Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις δουλειές στο σπίτι, να ακολουθείς τον κανόνα των δύο λεπτών. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε λιγότερο από δύο λεπτά (να πετάξεις τα σκουπίδια, να πλύνεις την κατσαρόλα), καν’ το αμέσως, και θα γλυτώσεις το βουνό από ευθύνες μετά.

*Πριν κάνεις check-in την βαλίτσα σου στο αεροδρόμιο, βγαλ’ την μια φωτογραφία. Θα σου σώσει την ζωή αν κατά τύχη η βαλίτσα σου χαθεί, και αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να την βρεις γρήγορα.

*Αν θες να μετατρέψεις τα κεφαλαία σε μικρά, ή το ανάποδο, μάρκαρε τις λέξεις που θέλεις, και πάτησε Shift + F3.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v