Κόλπα για να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη

Δεν χρειάζεται να κάνεις τεράστιες αλλαγές στην ζωή σου για να νιώθεις καλύτερα. Με μικρά βήματα, άλλωστε, πάμε μπροστά.
Κόλπα για να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη
Η ζωή δεν είναι εύκολη. Για την ακρίβεια, η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη, χωρίς ιδιαίτερο λόγο μερικές φορές. Κι εμείς καλούμαστε να βρίσκουμε... εναλλακτικά μονοπάτια, να κόβουμε δρόμο μέσα από τις απογοητεύσεις και τις δυσκολίες και να μαθαίνουμε τρόπους για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη.

Και μερικούς τέτοιους τρόπους βρήκαμε και σου προτείνουμε κι εσένα.

*Μην αργείς. Είτε μιλάμε για meetings (κανονικά ή διαδικτυακά) είτε για τηλέφωνα ή αράγματα με φίλους, προσπάθησε να είσαι πάντα στην ώρα σου. Θα γλυτώσεις στρες, εξηγήσεις και γκρινιάρικα βλέμματα.
*Πλήρωνε τους λογαριασμούς σου online. Από εκεί που οι λογαριασμοί έπαιρναν ένα ολόκληρο πρωινό να τρέχεις απ’ την μια υπηρεσία στην άλλη, τώρα μπορείς να τις κάνεις όλες σε πέντε λεπτά, από το γραφείο σου.

*Κοιμήσου μισή ώρα παραπάνω τις ημέρες που πρέπει να είσαι πολύ παραγωγικός. Έχει αποδειχθεί ότι ακόμα και η μισή ώρα αυτή ξεκούρασης που θα κερδίσεις, θα σε βοηθήσει να είσαι πιο δραστήριος μέσα στην ημέρα.
*Κάνε τις πιο δύσκολες δουλειές σου ανάμεσα στις 2 και τις 3 το μεσημέρι. Είναι η ώρα που γινόμαστε πιο παραγωγικοί, καθώς ο εγκέφαλός μας βρίσκεται σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Μετά τις 3 το μεσημέρι, η προσοχή μας αρχίζει να πέφτει σιγά-σιγά.

*Ξεκίνα να χρησιμοποιείς ημερολόγιο. Προτιμότερα στο κινητό σου. Που να σου στέλνει ειδοποιήσεις για τα πάντα.
*Προτού πάρεις μια βιαστική απόφαση, κάνε διάλειμμα ένα λεπτό και πάρε μερικές ανάσες για να το σκεφτείς καλύτερα. Για την ακρίβεια, αυτή είναι μια τεχνική που μπορείς να εφαρμόσεις σε πολλές περιστάσεις.

*Μην τσεκάρεις τόσο συχνά τα social media. Σπαταλάς χρόνο που θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο—άσε που το «πεντάλεπτο διάλειμμα για Facebook» μπορεί να καταλήξει σε «τρίωρο σκρολάρισμα χωρίς σταματημό».
*Σταμάτα να φρικάρεις και να σπαταλάς χρόνο με το να σκέφτεσαι τι δεν μπορείς και δεν έχεις χρόνο να κάνεις, και συγκεντρώσου σε αυτά που μπορείς όντως να κάνεις αυτή τη στιγμή. Όσο πιο σύντομα τελειώσεις τις δουλειές που μπορούν να γίνουν τώρα, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις για να οργανώσεις τις υπόλοιπες, μεγαλύτερες ευθύνες σου.

*Φτιάχνε λίστες με αυτά που πρέπει να γίνουν. Όχι μόνο για να τα έχεις ανά πάσα στιγμή μπροστά σου, αλλά και για την τέλεια ικανοποιήση του να διαγράφεις κάτι που έκανες.
*Δοκίμασε να γράφεις αυτά που σε απασχολούν. Το να καταγράφεις τα αρνητικά σου συναισθήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τα ελέγχεις και να ανακαλύψεις τι σου τα προκαλεί, όπως και πώς να τα σταματήσεις. Από την άλλη πλευρά, το να γράφεις θετικά πράγματα που έγιναν μέσα στην ημέρα, θα σε βοηθήσει να δεις την ζωή σου από μια πιο αισιόδοξη οπτική γωνία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v