5 καθημερινά πράγματα που κάνεις τελείως λάθος

Το ήξερες ότι χρησιμοποιείς πολύ περισσότερη οδοντόκρεμα απ’ όση πρέπει; Ή ότι κόβεις λάθος το ψωμί; Τώρα θα το μάθεις.
5 καθημερινά πράγματα που κάνεις τελείως λάθος
Πάρα πολλά πράγματα σε τούτη τη ζωή τα κάνουμε εμπειρικά, επειδή έτσι τα έκαναν οι γονείς ή οι παππούδες μας, ή επειδή κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας δώσει οδηγίες χρήσης. Ευτυχώς που υπάρχει το internet να μας ανοίγει τα μάτια, δε λες.

Η ποσότητα της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιείς

Ο Δρ Gao Jye Teh, Μαλαισιανός οδοντίατρος με σπουδές στο King's College στο Λονδίνο, μοιράστηκε πρόσφατα συμβουλές στοματικής υγιεινής στο TikTok που έγιναν viral. Εξήγησε σε 6 εκατομμύρια θεατές πώς μοιάζει η σωστή ποσότητα οδοντόκρεμας: Είναι περίπου το μέγεθος ενός μόνο μπιζελιού. Όπως εξήγησε ο ίδιος, «οι διαφημίσεις οδοντόκρεμας σου λένε ψέματα. Δεν χρειάζεσαι τόση πολλή οδοντόκρεμα». 

Η πίεση στο φακελάκι του τσαγιού

Τα φύλλα του τσαγιού περιέχουν πολυφαινόλες, ένα μικροθρεπτικό συστατικό που υπάρχει σε πολλά φρούτα, λαχανικά και φυτά. Λόγω των υψηλών ποσοτήτων ταννικού οξέος, η περιεκτικότητα του τσαγιού σε φαινόλες είναι τεράστια. Και ενώ τα θρεπτικά συστατικά της φαινόλης έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινογόνες ιδιότητες, ένα μεγάλο μειονέκτημα που συνδέεται με αυτά τα αυξημένα επίπεδα τανίνης είναι η ιδιαίτερα πικρή γεύση.



Ακόμη περισσότερες φαινόλες βρίσκονται στο υγρό που μένει στο φακελάκι του τσαγιού αφού το βυθίσεις στο νερό. Απελευθερώνοντας κατά λάθος αυτό το υγρό όταν πιέζεις το φακελάκι, καταλήγεις με ένα πολύ πιο πικρό, ξινό και όξινο τσάι. Χώρια που κινδυνεύεις να το σκίσεις, και να καταλήξεις να μασουλάς μικροσκοπικά φύλλα τσαγιού. Το μυστικό είναι να αφαιρέσεις το σακουλάκι στα 3 λεπτά, και μετά να προσθέσεις ζάχαρη ή μέλι και να ανακατέψεις.

Ο τρόπος που βάζεις τα ρούχα στη βαλίτσα



Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε, ποτέ δεν διπλώνουμε τα ρούχα όπως είναι πχ στα ράφια ενός καταστήματος για να τα βάλουμε στη βαλίτσα. Εκτός του ότι πιάνουν περισσότερο χώρο, τσαλακώνουν λόγω της τριβής μέσα στη βαλίτσα και μετά ψάχνεις να βρεις σίδερο στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Ο σωστός τρόπος να πακετάρεις είτε βαλίτσα είτε backpack είναι να κάνεις τα ρούχα σου ρολό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Το στέγνωμα των πιάτων



Ειδικά το καλοκαίρι, το να αφήνεις τα πιάτα αναποδογυρισμένα πλάι στο νεροχύτη να στεγνώσουν μόνα τους, ενέχει σημαντικό ρίσκο ανάπτυξης βακτηριδίων και μυρωδιάς μούχλας, εξαιτίας των σταγονιδίων του νερού που παγιδεύονται ανάμεσά τους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια στεγνή, καθαρή πετσέτα για να τα σκουπίσεις, και μετά να τα τοποθετήσεις απευθείας στο ντουλάπι.

Το πώς κόβεις το ψωμί



Είναι από τα πράγματα που πρέπει να τα δοκιμάσεις για να τα πιστέψεις, αλλά ο σωστός τρόπος για να κόψεις ίσιες, συμμετρικές φέτες ψωμιού χωρίς να σου διαλυθεί ούτε χιλιοστό ψίχας, είναι να αναποδογυρίσεις την φραντζόλα και να την κόψεις έτσι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Πηγή: Brightside 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v