Τέλεια κόλπα για να γλιτώσεις χώρο στο ψυγείο

Μοιάζει το ψυγείο σου με αχούρι; Έχεις χάσει τη μπάλα και τα τρόφιμα; Άσε μας να σε βοηθήσουμε με αυτές τις απλές συμβουλές.
Τέλεια κόλπα για να γλιτώσεις χώρο στο ψυγείο

Το ψυγείο, όπως και το σπίτι οφείλει να είναι τακτοποιημένο. Για το σπίτι στα έχουμε ξαναπεί εδώ, τώρα ήρθε η ώρα να… περιλάβεις και το ψυγείο.  

Ομαδοποίησε τα τρόφιμα σε δοχεία αποθήκευσης, ώστε να μπορείς να βλέπεις που βρίσκεται το καθετί με μια ματιά. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεφορτωθείς και τις ογκώδεις συσκευασίες που σου τρώνε υπερβολικό χώρο.


honestlyalexandra.com

Τακτοποίησε τα τρόφιμα ως εξής για να διατηρηθούν σωστά: στο πάνω ράφι βάλε τα αποφάγια, το έτοιμο φαγητό και οτιδήποτε λήγει σύντομα και δε θες να πάει χαμένο. Στα κάτω ράφια βάλε το ωμό κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Στα συρτάρια που ελέγχεται η υγρασία βάλε τα φρούτα σε χαμηλή υγρασία και τα φυλλώδη λαχανικά σε υψηλή. Στην πόρτα βάλε τις σάλτσες και άλλα τρόφιμα που δεν λήγουν γρήγορα.

Βάλε σε ένα δοχείο τα τρόφιμα που πρόκειται να λήξουν σύντομα. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις πως πρέπει να τα καταναλώσεις το συντομότερο δυνατόν - αντί να τα ξεχάσεις κάπου πίσω μέχρι να σαπίσουν. Πόσες φορές σου έχει τύχει να πάρεις κάτι από το πίσω μέρος ενός ραφιού μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι έληξε πριν από δύο εβδομάδες;

Αγόρασε αυτά τα μαγνητάκια για να κρατήσεις «κολλημένα» τα μπουκάλια από την οροφή και να γλιτώσεις μπόλικο χώρο. 



Βάλε στα πάντα ταμπέλες. Βασικότατο για να ξέρεις που βρίσκεται τι και να μην χάνεις χώρο έχοντας παρόμοια προϊόντα διάσπαρτα σε διαφορετικά μέρη.



Χρησιμοποίησε τα συρμάτινα ράφια για να κρεμάσεις τρόφιμα με συνδετήρες, όπως σακουλάκια με τυριά και λοιπά μικρά σακουλάκια που πιάνουν χώρο χωρίς να το καταλαβαίνεις. 



Βάλε όλα τα κουτάκια αναψυκτικών σε ένα δοχείο, για να μην πιάνουν χώρο. 



Διατήρησέ το καθαρό. Όσο περισσότερο χάος επικρατεί μέσα στο ψυγείο, τόσο περισσότερη σαβούρα θα μαζεύει και τόσο περισσότερο στρες θα σου προκαλεί. Καθαρό ψυγείο =  λιγότερες έγνοιες.

Αποθήκευσε τις σάλτσες (κέτσαπ, μουστάρδα κ.α.) σε μια θήκη αυγών. Με αυτόν τον τρόπο θα στηριχτούν ανάποδα και θα είναι πάντα έτοιμα για χρήση. Επίσης, θα τα έχεις όλα τακτοποιημένα σε ένα σημείο, συγκεκριμένα στην πόρτα του ψυγείου.



Βάλε μαγνητάκια στο κάτω μέρος των μικρών πλαστικών δοχείων ώστε να μπορείς να τα «κολλήσεις» στους τοίχους του ψυγείου και να γλιτώσεις χώρο.

Φωτογραφίες: BoredPanda

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v