Φαντασμαγορικό το γιορτινό Σύνταγμα [φωτό]

Μαγικός είναι ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αθήνας, που μετρά ήδη αντίστροφα για τις γιορτές του 2021.
Φαντασμαγορικό το γιορτινό Σύνταγμα [φωτό]
Περισσότερα από 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, φώτισαν χτες από πάνω έως κάτω το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της γιορτινής σαιζόν.

Το εντυπωσιακό Δέντρο, ύψους 19 μέτρων, το οποίο ταξίδεψε στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων που κηρύσσει με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη 32 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

»Επίκεντρο της φωταγώγησης, όπως κάθε χρόνο, είναι η Πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτάνει από άκρη σε άκρη σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. Με υλικοτεχνική υποδομή χαμηλού κόστους, που θα χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια για τον στολισμό της πόλης, η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας».

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον φετινό στολισμό της Αθήνας:

















Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v