Bill Gates: «Γρίπη» ο κορωνοϊός ως τα μέσα του 2022

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Bill Gates σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, προβλέποντας πως μέσα στο 2022 ο κορωνοϊός θα εξελιχθεί σε μια απλή γρίπη.
Bill Gates: «Γρίπη» ο κορωνοϊός ως τα μέσα του 2022
Κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης θα πέσουν οι θάνατοι και οι μολύνσεις από κορωνοϊό μέσα στο 2022, αν δεν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη, εκτίμησε ο Bill Gates.

Μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum της Σιγκαπούρης, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι με την φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό από τη μία, αλλά και την ανάπτυξη θεραπειών με χάπια από την άλλη, «το ποσοστό θανάτων και μολύνσεων μπορεί να πέσει δραματικά».

Τα προβλήματα που προκύπτουν τώρα στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού θα περιοριστούν, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς λύνονται θέματα που αφορούν την προσφορά και αντικαθίστανται από ζητήματα διανομής.

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί στην προσφορά θα λυθούν εν πολλοίς καθώς θα ολοκληρώνεται το πρώτο μισό της χρονιάς και έτσι θα περιοριζόμαστε μόνο από θέματα logistics και ζήτησης», τόνισε.

Επεσήμανε ωστόσο ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι τα επίπεδα ζήτησης σε πολλές χώρες, ειδικά σε περιοχές όπως η Υποσαχάρια Αφρική. Πρόσθεσε επίσης ότι ο πλανήτης θα πρέπει να εργαστεί ώστε να εξαλείψει και τη γρίπη, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος για μελλοντικές πανδημίες.

Πηγή: Euro2day 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v