Το κινητό σου βλάπτει τον πλανήτη όσο ένα ταξίδι με αυτοκίνητο τον χρόνο

Το σκρολάρισμα στα social media δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις και –ναι- βλάπτει το περιβάλλον σύμφωνα με νέα έρευνα.
Το κινητό σου βλάπτει τον πλανήτη όσο ένα ταξίδι με αυτοκίνητο τον χρόνο
Η τεράστια υποδομή πίσω από το κινητό σου συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή και το πρόβλημα φαίνεται πιθανό να επιδεινωθεί.

Μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία ανάλυσης βιωσιμότητας Greenspector διαπίστωσε ότι οι δημοφιλείς εφαρμογές όπως το TikTok, το Facebook και Snapchat, με τα δισεκατομμύρια χρήστες τους, οδηγούν σε περαιτέρω χρήση ενέργειας και εκπομπές ρύπων. 

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι η καθημερινή χρήση των 10 πιο δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικών μέσων στον κόσμο από ένα άτομο ισοδυναμεί με τη μετακίνηση ενός μικρού αυτοκινήτου κατά 1,4 χιλιόμετρα την ημέρα, δηλαδή 511 χιλιόμετρα τον χρόνο.

Ο Lotfi Belkhir, αναπληρωτής καθηγητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο McMaster, είπε ότι η… αγάπη μας για τηλέφωνα και τις εφαρμογές είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

«Νομίζω ότι από την άποψη της βιωσιμότητας, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαρκής λειτουργία της οθόνης σε ένα smartphone ισοδυναμεί με ψηφιακή ρύπανση και ψηφιακή σπατάλη», είπε ο Belkhir.

«Η υπερβολική και περιττή χρήση smartphone μπορεί να είναι εξίσου κακή με το να πετάς το πλαστικό σου στο δρόμο», πρόσθεσε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v