Τεράστια Σάκκαρη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και στα ημιτελικά του US Open, προκρίθηκε σήμερα με μια συντριπτική νίκη η Μαρία Σάκκαρη.
Τεράστια Σάκκαρη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open
Με ένα θριαμβευτικό 2-0 (6-4, 6-4 και στα δύο σετ) κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη την παγκόσμια πρωταθλήτρια Καρολίνα Πλίσκοβα, που βρισκόταν μέχρι πρότινος στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Με την καταιγιστική αυτή νίκη, η Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνοδό της στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, πράγμα που αποτελεί νέο ρεκόρ για Ελληνίδα τενίστρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε η Λένα Δανιηλίδου, η οποία είχε βρεθεί για έξι εβδομάδες τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2003 στο Νο 14 της WTA.

Μέχρι σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη βρισκόταν στο νούμερο 18, που ήταν και το προσωρινό της ρεκόρ, από το οποίο η τελευταία νίκη την ανεβάζει κατά πέντε θέσεις.

Μάλιστα, αν προκριθεί στον αυριανό τελικό κόντρα στην Εμμα Ραντουκάνου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα κάνει μια απίστευτη κούρσα 14 θέσεων, που θα τη φέρει στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v