Χαμός στα Ιωάννινα για την υποδοχή του Στέφανου Ντούσκου

Συγκινητική ήταν η υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου από τον κόσμο και τους τοπικούς παράγοντες στην πόλη των Ιωαννίνων.
Χαμός στα Ιωάννινα για την υποδοχή του Στέφανου Ντούσκου
Υποδοχή ήρωα επεφύλασσε στον Ολυμπιονίκη της, Στέφανο Ντούσκο, η πόλη των Ιωαννίνων. Ο χρυσός κωπηλάτης του Τόκιο έφτασε στις 19.30 στο Πανειπηρωτικό Στάδιο της πόλης, όπου τον υποδέχτηκαν η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων (ΝΟΙ) μαζί με αθλητές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Μηλιώτης που πήρε 8η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, η Αντωνία Σβάιερ 7η θέση στο σκιφ γυναικών, οι Γιώργος Τζιάλας και Γιάννης Τσίλης τετράκωπος άνευ, Ανδρών 4η θέση και η Αλεξάνδρα Τσιάβου, η οποία πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο στο διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών.



Στη συνέχεια, ο Στέφανος Ντούσκος έφτασε με στρατιωτικό τζιπ και με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, όπου τον περίμεναν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ, μαζί με πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για την υποδοχή του.

Ο δήμαρχος έστεψε τον Ολυμπιονίκη με κλαδί ελιάς, ενώ ο περιφερειάρχης του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας. «Ζήτω τα Ιωάννινα, ζήτω η Ελλάδα» αναφώνησε συγκινημένος ο Στέφανος Ντούσκος.



Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο δήμος και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Ολυμπιονίκης είπε μεταξύ άλλων «στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή».

Ο πατέρας του, Βασίλης Ντούσκος, δήλωσε συγκινημένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε ευτυχισμένοι. Τώρα θα ηρεμήσουμε θα προσπαθήσουμε να χαλαρώσει το παιδί», ενώ η μητέρα του, Μαρία Ντούσκου, δήλωσε συγκλονισμένη από την αγάπη του κόσμου. «Ήταν φοβερό το συναίσθημα στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου κατά τον χαιρετισμό της είπε πως ο Στέφανος Ντούσκος δικαιούταν το χρυσό μετάλλιο, επισημαίνοντας πως «πάλεψε σκληρά επί χρόνια με όλες τις δυνάμεις του, επιμονή και θέληση».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v