Οι πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας

Τι χρειάζεται μια παραλία για να είναι εξωτική; Μήπως πρέπει να είναι σε εξωτικό νησί, ή έχουμε και στην Ελλάδα τέτοιες;
Οι πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας
Δεν χρειάζεται να πας στις Μαλδίβες ή σε κάποιο νησάκι του Ειρηνικού για να ζήσεις την εμπειρία μιας φουλ εξωτικής παραλίας. Κι όμως, η Ελλάδα έχει κι εκείνη τις παραλίες της που μοιάζουν να βγήκαν από κάποιον μακρινό παράδεισο, και αυτές είναι μερικές μόνο από τις πιο όμορφες.

Τις σημειώνουμε, λοιπόν, και… φύγαμε!

Βοϊδοκοιλιά

κατάλευκη άμμος, σαν πούδρα. Ένας κολπίσκος τέλεια σχηματισμένος, με νερά κρυστάλλινα. Ένας μικρός λόφος από την μία πλευρά, να δίνει την σκιά του και μηδέν ξαπλώστρες, ομπρέλες και οργάνωση – μιας και η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος. Πώς να μην την λατρεύεις;

Πορί

Πάμε Κουφονήσια, σε μια παραλία που μπορεί να την κοπανάνε αλύπητα οι αέρηδες μερικές ώρες της ημέρας, αλλά τις υπόλοιπες μας αποζημιώνει με την άπλα της, την απαλή της άμμο και τα νερά που μοιάζουν πραγματικά σαν να έχεις βρεθεί σε κάποιο πανάκριβο θέρετρο στην Νότια Ασία.

Μπάλος

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα επικό ποίημα ίσως για το πόσο όμορφος και απόκοσμος είναι ο Μπάλος, αλλά αυτό θα πάρει πολύ χρόνο. Χρόνο που θα μπορούσαμε να χαθούμε στην μαγεία του.

Βουτούμι

Στους Αντίπαξους θα βρεις αυτή την παραλία που ταιριάζει το βαθύ μπλε του Ιονίου, με το καταπράσινο της πυκνής βλάστησης και το κατάλευκο της ψιλής άμμου. Ό,τι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις για απόλυτη χαλάρωση.

Βάι

Δεν θα κάνουμε το προφανές, δηλαδή να αντιδράσουμε στην ομορφιά αυτής της φουλ τροπικής παραλίας, χρησιμοποιώντας το όνομά της ως επιφώνημα. Θα ήταν υπερβολικά εύκολο. Βέβαια, δεν είμαστε και σίγουροι πώς αλλιώς να εκφράσουμε την χαρά μας που έχουμε και στην Κρήτη δάση από φοίνικες.

Χρυσή

Το γνωστό Γαϊδουρονήσι είναι από εκείνες τις παραλίες της Κρήτης που μπορείς να βασίσεις και όλο το ταξίδι σου γύρω τους. Ένας αληθινός προορισμός που πρέπει να τον ζήσεις από κοντά για να καταλάβεις πόσο πανέμορφος είναι.

Σίμος

Και για τέλος αφήσαμε την Ελαφόνησο, με τον Σίμο της. Μια τεράστια παραλία που μοιάζει σαν να την έκανες αντιγραφή-επικόλληση από κάποια καρτ-ποστάλ. Δεν είναι, όμως, είναι αληθινή και όπως ακριβώς μοιάζει στις φωτογραφίες. Ναι, είναι φουλ οργανωμένη, είναι όμως και φουλ τεράστια, συνεπώς μπορούμε να πάρουμε τα κουβαδάκια μας και… να πάμε πιο δίπλα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v