Πανέξυπνη τρικαλινή λύση ενάντια στο παρκάρισμα σε θέσεις ΑΜΕΑ

Με ένα πρωτοποριακό σύστημα ο Δήμος Τρικκαίων βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει το παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις ΑΜΕΑ στην πόλη.
Πανέξυπνη τρικαλινή λύση ενάντια στο παρκάρισμα σε θέσεις ΑΜΕΑ
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία είναι αναμφίβολα το παράνομο παρκάρισμα, στις θέσεις που προορίζονται αποκλειστικά για εκείνους. Ο Δήμος Τρικκαίων αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα έθεσε σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό σύστημα, ώστε να εμποδίσει την παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ.

Όπερ κι εγένετο Σύστημα Αποτρεπτικής Στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, το οποίο μπορεί να ελέγξει επιτυχώς και να διατηρήσει τις συγκεκριμένες θέσεις μόνο για τους πολίτες, οι οποίοι τις χρειάζονται.

Μέσω ειδικού εξοπλισμού, το σύστημα μπορεί να «διαβάσει» το όχημα ατόμου με αναπηρία και να στείλει αμέσως ειδοποίηση στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία σε ελάχιστο χρόνο καταφθάνει ώστε να βεβαιώσει την παράβαση.

Σύντομα η αυτοματοποίηση πρόκειται να επεκταθεί και σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, διαβάσεις πεζών όπως και σε ράμπες σε πεζοδρόμια για ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου με ανάρτηση του στο Facebook, έγραψε τα εξής σχετικά με το καινοτόμο σύστημα: «η τεχνολογία μπορεί όντως να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο πολιτισμένα. Εδώ και μία εβδομάδα, όλες οι θέσεις ΑμεΑ στην πόλη απέκτησαν ένα νέο σύστημα διασφάλισης, ότι μόνον αυτοκίνητα ανθρώπων με αναπηρίες θα μπορούν να παρκάρουν εκεί.

Ο ειδικός αισθητήρας στην άσφαλτο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αυτοκινήτου και αναζητά την ειδική RFID κάρτα, η οποία ήδη διατίθεται δωρεάν σε όσους δικαιούνται την ειδική μπλε κάρτα. Αν δεν την εντοπίσει, ειδοποιείται αυτόματα το κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε άνθρωπο με αναπηρίες που απλώς δεν έχει την RFID κάρτα, δεν βεβαιώνεται παράβαση.

(Γατούλες μεΑ είναι πάντα ευπρόσδεκτες!)».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v