Αντιδράσεις για τα 100 άτομα σε γάμους και δεξιώσεις

Επιστήμονες από τη μία και επιχειρηματίες-πολιτικοί από την άλλη, διαφωνούν για το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις το καλοκαίρι.
Αντιδράσεις για τα 100 άτομα σε γάμους και δεξιώσεις
Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, με τους ειδικούς από τη μία να λένε πως εκατό είναι ήδη πολλοί, και τον κόσμο αλλά και κάποιους πολιτικούς επίσης να υποστηρίζουν πως εκατό είναι λίγοι, και το μέτρο είναι άδικο.

Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται ξανά από τις 31 Μαΐου, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 14/5 μιλώντας στο Mega πως με επιστημονικά δεδομένα τα εκατό άτομα είναι πράγματι πολλά. «Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300, 400, 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε» είπε συγκεκριμένα. «Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σχολίασε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, λέγοντας πως «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις, η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Υπέρ των διαμαρτυρομένων πήρε θέση και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ και λέγοντας ορθά-κοφτά ότι το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι «παράλογο». Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι άδικο να υπάρχει ο περιορισμός των εκατό ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v