Έκπτωτη από τον διαγωνισμό της προμήθειας των self-tests κρίθηκε η Swiss Med

Mε απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Swiss Med κρίθηκε έκπτωτη από τον δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self-tests.
Έκπτωτη από τον διαγωνισμό της προμήθειας των self-tests κρίθηκε η Swiss Med
Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει από χθες για την απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου να κρίνει την εταιρεία Swiss Med, έκπτωτη από τον δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self-tests. H απόφαση προέκυψε κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής, ενώ απορρίφθηκε και το αίτημα της εταιρείας να παραταθεί ο συμβατικός χρόνος παράδοσης των self-tests.

H ίδια απόφαση προβλέπει την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ η οποία αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες η εταιρεία ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των τριών εκατομμυρίων τεστ που είχε συμφωνήσει με αποτέλεσμα να ζητήσει χρονική παράταση.

Παρόλα αυτά στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής καθίσταται σαφές ότι «η παράδοση των υπό προμήθεια ειδών θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις επτά (7) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης» και «λόγω του κατεπείγοντος, τα προσφερόμενα είδη πρέπει να είναι διαθέσιμα, ώστε να μπορούν να παραδοθούν εντός της ως άνω προθεσμίας».

Άλλωστε οι συγκεκριμένοι όροι περιλαμβάνονται στην «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Οι παραπάνω όροι έγιναν ανεπιφύλακτα αποδεκτοί από τον ανάδοχο με την υποβολή της προσφοράς του» και «συμπεριλήφθηκαν αυτούσια στο τελικό κείμενο της σύμβασης», επισημαίνει η Επιτροπή και συμπληρώνει: «... στο πλαίσιο τόσο της παρούσας πρόσκλησης όσο και της συναφθείσας σύμβασης, αποκλείεται ρητώς η δυνατότητα παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης, κατά παρέκκλιση της σχετικής δυνατότητας που χορηγείται στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 206 του ν. 4412/2016. Οι όροι αυτοί, οι οποίοι έγιναν ανεπιφύλακτα δεκτοί από τον ανάδοχο και ουδέποτε άλλοτε αμφισβητήθηκαν ρητώς από αυτόν, αποτελούν το κανονιστικό πλαίσιο του διαγωνισμού, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί στο παρόν στάδιο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v