Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιωτικοί γιατροί θα πάμε σε επίταξη

Προθεσμία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξή τους.
Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιωτικοί γιατροί θα πάμε σε επίταξη
Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση στη χώρα όπως μαρτυρά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που έφτασαν τα 3465 και των διασωληνομένων που ανήλθαν στους 630. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του, τη στιγμή που ο αρμόδιος Υπουργός, Βασίλης Κικίλιας έδωσε 48ώρη προθεσμία- τελεσίγραφο σε ιδιώτες γιατρούς (πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί ιατροί), πριν προχωρήσει στη γενική επίταξη των υπηρεσιών τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η πανδημία και η διασπορά της νόσου στη χώρα μας ακολούθησε το χειρότερο σενάριο» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι όλη η Ελλάδα γίνεται μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές. Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς», τόνισε κι προσέθεσε ότι εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία COVID περιστατικών.

Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην μείνει κανείς ασθενής αβοήθητος», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον απόηχο του αρνητικού ρεκόρ των 3.465 νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες στην χώρα. Πλέον νοσηλεύονται 4.648 ασθενείς με COVID στο νοσοκομεία όλης της χώρας, 1.000 παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα».

Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική συνολικά 550 κλίνες, από τις οποίες οι 450 είναι για non Covid περιστατικά. 300 από τις κλίνες αυτές δίνει το Hellenic Health Care Group μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v