Ο Ιάσωνας έδωσε ζωή σε 2 γυναίκες

Σε δύο γυναίκες στην Θεσσαλονίκη που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση εδώ και 8 χρόνια θα πάνε τα νεφρά του αδικοχαμένου Ιάσωνα.
Ο Ιάσωνας έδωσε ζωή σε 2 γυναίκες
Την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής θα έχουν από εδώ και πέρα δύο γυναίκες στην Θεσσαλονίκη, που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής εδώ και 8 χρόνια για να βρεθεί συμβατός δότης νεφρού.

Κι αυτό χάρη στη σπουδαία απόφαση της οικογένειας του 23χρονου Ιάσωνα, που σκοτώθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου από όχημα που βγήκε παράνομα από την Βουλή, να δωρίσει τα όργανά του.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο γυναίκες, 57 και 55 χρονών, που ήταν αναγκασμένες να κάνουν επί χρόνια αιμοκαθάρσεις, υποβλήθηκαν με επιτυχία σε μεταμόσχευση νεφρού στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ του Ιπποκράτειου.

«Η υπέρβαση της οικογένειας 23χρονου Ιάσωνα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας» αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και ευχαριστώντας την για την μεγάλη υπέρβασή της.

Η καρδιά του αδικοχαμένου Ιάσωνα θα σώσει τη ζωή 45χρονου ασθενή στην Αττική, ο οποίος ζει τα τελευταία δύο χρόνια με μηχανική υποστήριξη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v