Σαρηγιάννης: Δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα, να πάρουμε άλλα

Ο καθηγητής τόνισε πως δεν στοχεύουμε εκεί που γίνεται η κύρια διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σαρηγιάννης: Δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα, να πάρουμε άλλα
Για παράταση του λοκντάουν μέχρι τα μέσα Απριλίου και πραγματική εφαρμογή του έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως το υπάρχον δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει.

Ο καθηγητής δήλωσε πως για να σταθεροποιηθούμε και να υπάρξει αποκλιμάκωση, θα χρειαστούν εβδομάδες με τουλάχιστον τήρηση των υπαρχόντων μέτρων, η οποία δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν στοχεύουμε εκεί που γίνεται η κύρια διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ», επεσήμανε προσθέτοντας πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στους χώρους εργασίας, αλλά και περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες είναι «εκτός θέματος». Μάλιστα, υπογράμμισε πως τα μοντέλα ανάλυσης των δεδομένων δείχνουν σε αυτή τη φάση αυξητική τάση της πανδημίας με ενδείξεις αποκλιμάκωσης στις 18 Μαΐου.

Όπως εξήγησε, τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα, όταν και θα γίνουν περισσότερα τεστ, είναι πιθανό να δούμε αύξηση κρουσμάτων με τις ημερήσιες μολύνσεις να αγγίζουν τις 3.600. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι ΜΕΘ βρίσκονται ήδη σε προβληματική κατάσταση και μπορεί να φτάσουμε ακόμη και σε επίπεδα 750 κατειλημμένων κλινών ημερησίως.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v