7 λάθος τρόποι να γεμίσεις τη μέρα σου

Σταμάτα να πετάς στα σκουπίδια τον ελεύθερό σου χρόνο αποφεύγοντας μερικά πραγματάκια που τον σπαταλούν χωρίς κανένα όφελος.
7 λάθος τρόποι να γεμίσεις τη μέρα σου
Στην καραντίνα ο ελεύθερος σου χρόνος εκτοξεύθηκε στα ουράνια και λογικά γέμισε με ένα σωρό αχρείαστες δραστηριότητες που δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Δες παρακάτω μερικούς εντελώς λάθος τρόπους που μάλλον χρησιμοποιείς για να περάσουν οι ώρες και προσπάθησε να τους αντικαταστήσεις με κάτι πιο εποικοδομητικό – να, όπως αυτές εδώ οι ιδέες ας πούμε. 

Χαζεύοντας κάθε είδους ριάλιτι

Υπάρχει λόγος που τα αποκαλούν «τηλεσκουπίδια». Δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα πέρα από γενναίες δόσεις κριντζ, οι πρωταγωνιστές τους είναι απίστευτα εκνευριστικοί και πλέον έχουν πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που ακόμα και οι θεματικές τους υποτιμούν τη νοημοσύνη σου – βλ. Μπάτσελορ. Δεν είναι απορίας άξιο πως εν μέσω πανδημίας βγαίνουν διαρκώς καινούργια: ο κόσμος έχει ανάγκη κάθε είδους νοητικό αυνανισμό.

Βλέποντας ειδήσεις

Δεν ξέρουμε αν το έχεις καταλάβει, αλλά οι πιθανότητες να έχεις έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση τη σήμερον ημέρα είναι μηδαμινές. Δεν θα το πάμε σε πολιτικό επίπεδο, αν και ίσως θα μπορούσαμε, όμως οφείλεις να ξέρεις πως όσα σου παρουσιάζονται δεν είναι όσα πραγματικά συμβαίνουν. Αν επιθυμείς πραγματική ενημέρωση, τότε τα social media είναι η καλύτερη πηγή για να αποκτήσεις σφαιρική γνώση. Ενίοτε.

Παίζοντας χαζά παιχνίδια στο κινητό

Συνεχίζοντας τα περί αυνανισμού που αναφέραμε πιο πάνω, παιχνίδια που δεν σου προσφέρουν κάποια ουσιώδη γνώση ή δεν εξασκούν κάποια νοητική λειτουργία είναι 100% χαμένος χρόνος – και μάλλον το ξέρεις. Σβήσε λοιπόν αυτή την εφαρμογή με τα γατάκια που ανατινάζονται, όσο εθιστική και αν είναι, και βρες καμία που να σου προσφέρει κάτι τίς πέρα από ένοχη αλλά άχρηστη ψυχαγωγία.

Σκρολάροντας άσκοπα στα social media

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να βυθίζεται για ώρες στα stories του Instagram τότε συγχαρητήρια, μόλις «έκαψες» χρόνο που θα μπορούσες να κάνεις κάτι πραγματικά χρήσιμο για σένα – όπως το να πας μια βόλτα να σε δει λίγο ήλιος ή να διαβάσεις κανά βιβλίο. Η κουτσομπολίστικη πλευρά των social media, αυτή που σε βάζει με το ζόρι να παρακολουθείς τους άλλους από την ψηφιακή κλειδαρότρυπα είναι ένας από τους λόγους που αυτός ο κόσμος δεν πάει μπροστά.

Τσεκάροντας τα spam mails

Γενικά τα mails είναι μια μαύρη τρύπα που ρουφά κάθε ρανίδα ουσιώδους ελεύθερου χρόνου, αλλά τα spam συγκεκριμένα είναι η επιτομή της ένοχης άνευ λόγου και αιτίας απόλαυσης για πολλούς. Δεν θα το παίξουμε υπεράνω, κι εμείς κοιτάμε από περιέργεια την ανεπιθύμητη αλληλογραφία μπας και έχουμε κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια από τον εξαφανισμένο θείο στην Αριζόνα ή βρούμε τη θεραπεία για τη φαλάκρα. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.

Απαντώντας σε σχόλια

Στο Youtube ή στο Facebook για πολιτικά ή μουσική ή κινηματογράφο, ο πόλεμος των πληκτρολογίων δεν ωφελεί κανέναν, δεν αποσκοπεί κάπου και το μόνο που καταφέρνει είναι να σπαταλά τον ελεύθερό σου χρόνο και να καταστρέφει την ψυχική σου υγεία. Το Ίντερνετ είναι γεμάτο ηλίθιους, μην τους αφήνεις να σε φθείρουν.

Βλέποντας κακές σειρές

Ας το παραδεχτούμε, από τον ορυμαγδό νέων σειρών που τιγκάρουν τις πλατφόρμες σε εβδομαδιαία βάση, εκείνες που πραγματικά αξίζουν είναι λίγες, πολύ λίγες. Δε λέμε να γίνεις ελιτιστής και να αποκλείσεις οτιδήποτε δεν φτάνει στο επίπεδο του Breaking Bad, αλλά το να βλέπεις τη σαβούρα που σου σερβίρει το hype είναι παντελώς χαμένος και καμένος χρόνος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v