Τι αλλάζει από σήμερα στους κωδικούς του 13033

Διάβασε τι θα ισχύει από σήμερα στους κωδικούς μετακίνησης με sms στο 13033 προκειμένου να γράψεις το σωστό μήνυμα όταν βγεις από το σπίτι σου.
Τι αλλάζει από σήμερα στους κωδικούς του 13033
Τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες και τίθενται σε ισχύ από σήμερα, φέρνουν όπως είναι λογικό και αλλαγές στον τρόπο που θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις μας.

Η βασικότερη αλλαγή αφορά στους κωδικούς μετακίνησης με sms στο 13033, 2,3 και 6 μιας και στοχεύει στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών από Δήμο σε Δήμο, κάνοντας πιο συγκεκριμένες τις προϋποθέσεις αυτών με βασικό σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού είτε στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής είτε σε πλατείες και πάρκα, όπως συνέβη τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Όπως συνέβαινε και μέχρι σήμερα ο πολίτης πριν μετακινηθεί πρέπει να δηλώνει: το ονοματεπώνυμο του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι, πριν λάβει το επιβεβαιωτικό μήνυμα μετακίνησης από το 13033.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v